15 Temmuz 2019 03:59
Son Güncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2019 05:55

Erzurum'da art arda iki deprem

Erzurum'un Oltu ilçesinde 4.3 ve 3.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Her iki depremde de can ve mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde 15 Temmuz sabah saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ilk olarak saat 03.15'de merkez üssü Oltu ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 3,9, merkez üssünü ise ilçenin Çamlıbel Mahallesi olarak açıkladı.

BU KEZ 3.8 İLE SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Oltu ilçesinin Yarbaşı Mahallesi yakınları olarak saptadığı ikinci deprem, saat 07.20’de meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, ilçede kısa süreli paniğe neden oldu. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

HALK GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

DHA'nın haberine göre deprem, 4.3'lük deprem ilçe merkezinin yanı sıra, köyle ve yakın ilçelerde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Depremin ardından ilçe merkezinde sarsıntıyı hisseden birçok yurttaş geceyi sokakta ya da araçlarında geçirdi. Depremin etkisi bugün yapılacak incelemeler sonucu tespit edilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Mehmet Fatih Traş Yaz Okulunun ikinci günü geride kaldı

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...