14 Temmuz 2019 23:30

Güvenlik Sen’e üye işçiler sendika yönetiminin değişmesini istiyor

İzmir'de 3 işçi, DİSK’e bağlı Güvenlik-Sen'de, mevcut yönetimin değişmesi talebiyle imza topladı. Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan ise, "İmza toplayanlar üyemiz değil" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı Güvenlik-Sen’e üye işçiler, mevcut yönetimin değişmesi talebiyle olağan genel kuruluna gitmesi için imza topladı. Toplusözleşme sürecine yeni yönetimle girmek istediklerini ifade eden işçiler, tüzüğe uyularak bir an önce seçim yapılmasını istedi. İddialar üzerine ulaştığımız Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, imza toplayan işçilerin Güvenlik-Sen üyesi olmadığını, bu sebeple genel kurulun toplanamayacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenlik çalışanlarından Güllü Gül, Serhat Değirmenci ve Bülent Abiri imza toplama nedenlerini Evrensel'e anlattı. Sendika kurulduktan 4-5 ay sonra Genel Başkan Serdar Aslan, Genel Sekreter Hüseyin Ünlü ve Mali Müşavir Doğan Özdemir hakkında, sendika yöneticileri tarafından yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla dava açıldığını hatırlatan işçiler, yöneticilerin davayı geri çektiğini ancak savcılığın davayı kamu adına sürdürdüğünü söyledi. Bu süreçte mevcut yönetimin, kendilerini eleştiren bir üyenin sosyal medya paylaşımı nedeniyle şikayette bulunduğunu ve bu üyenin cumhurbaşkanına hakaretten yargılanmasına neden olduğunu hatırlatan işçiler, açılan davanın halen devam ettiğini dile getirdi.

SENDİKA İTİBAR KAYBETTİ, İSTİFALAR BAŞLADI

“Bu süreç devam ederken bir yandan da Güvenlik Sen Genel Disiplin Kurulu, sendika genel başkanı da dahil 3 yöneticiyi ihracı talebiyle genel kurula sevk etti. Ancak genel başkan ve bu yöneticiler tüzüğü hiçe sayarak görevlerini sürdürmeye devam ettiler” diyen işçiler, bu sürecin sendikanın itibar kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Yaşananlar nedeniyle sendika temsilcisi, delege ve yöneticilerin bir kısmının istifa ettiğini aktaran işçiler, “Takip eden zamanda da üyelerimiz yaşadıkları sorunlarla başbaşa bırakıldı. Üyeler arasında gruplaşmaya yol açtı, adamcılık politikası izlendi” dedi. KHK ile taşerondan kadroya geçişlerde işçilerin yemek ücretlerinin düşürüldüğünü söyleyen işçiler, sendika yönetiminin ancak aylar sonra dava açtığını, dava kazanıldığı halde mağduriyetin devam ettiğini kaydetti. İşçiler, genel merkez yöneticilerine bu sorunları konuşmak için yaptıkları toplantı çağrılarının ise karşılıksız kaldığını dile getirdi.

"OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİTMESİ İÇİN İMZA TOPLADIK"

Güvenlik Sen’in 2020’nin 6. ayında işverenlerle toplu sözleşme sürecine gireceğine işaret eden işçiler, “Biz işçiyi görmeyen, kendi tüzüğüne bile uymayan bu yöneticilerle bu süreci sürdürmek istemiyoruz. Tüm bu yaşananlardan yola çıkarak sendikamızın olağanüstü genel kurula gitmesi için imza topladık. Yaklaşık 402 delegemiz var. Tüzüğümüze göre 86 delegenin imzası genel kurul için yeterliyken, biz noter onaylı 102 imza toplayarak olağanüstü genel kurul talebiyle ihtar çektik” dedi.

İmzaların noter onaylı olmasına rağmen sendika merkezinin “Söz konusu belge incelendiğinde, imzaların delegelere ait olup olmadığına dair herhangi bir tespit ya da doğrulama yapılmamış olduğu görülmektedir. Dolayısıyla noterlikçe tespit edilmemiş ve bizzat sendikamıza gelinerek böyle bir başvuru yapılmamış olunması sadece iki üye tarafından gönderilmiş olan ihbarnamedeki olağanüstü genel kurul çağrısının yerine getirilmesi mümkün gözükmemektedir. Kaldı ki sendikamız bilgisi dışında atıldığı ileri sürülen imzaların teyidi de mümkün gözükmemektedir” iddiasıyla genel kurul talebini reddettiğini ifade eden işçiler, şunları söyledi: “Bizler bu süreci avukatlarla görüştüğümüzde yönetimin usulsüzlük yaptığını ve dava açılması gerektiğini söyledi. Ancak sendikanın yaşadığı süreç göz önünde bulundurulduğunda kayyum atanma riski bulunduğu için biz de dava sürecini başlatmadık.”

Şu anda üyelerin büyük çoğunluğunun talebinin olağanüstü kongreye gidilmesi yönünde olduğunu söyleyen işçiler, “Yaşadıklarımızın DİSK Genel Merkezi tarafından görülmesini ve sorunun çözümü için acil adımlar atılmasını talep ediyoruz” dedi.

ASLAN: İMZA TOPLAYANLAR SENDİKAMIZ ÜYESİ DEĞİL

İddialar üzerine ulaştığımız Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, “İmza toplamışlardır. Bu işçiler üye midir değil midir? Genel kurullar işçilerin, delege imzasıyla toplanır. Başka bir sendikanın üyesi olan bir işçinin imzasıyla genel kurul yapılabilir mi? Yapılamaz” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karayazı Belediyesinde bütçe halk için değil, karakol için kullanılmış

SONRAKİ HABER

İzmir'de bekçi şiddeti: Kimliğini göstermek istemediği gerekçesiyle darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...