14 Temmuz 2019 11:23

İntihara sürüklenen Recep Argan'ın cenazesi 2 ay sonra bulundu

Kayyum tarafından "sözleşmesi bitti" denilerek işsiz bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Recep Argan'ın cenazesine ulaşıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yatalak babasının yerine Beytüşşebap Belediyesinde işe başlayan ancak kayyum tarafından "sözleşmesi bitti" denilerek işsiz bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Recep Argan'ın cansız bedenine 2 ay sonra ulaşıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, evli ve bir çocuk babası olan Recep Argan adlı yurttaş, 10 Mayıs tarihinde Sinekli Meydan Köyü yolu üzerindeki köprüden Habur Çayı'na atlayarak yaşamına son vermişti. Argan'ın cenazesi, yaşamına son verdiği yerin yaklaşık 500 metre aşağısında bulundu. Yurttaşlar tarafından çıkarılan Argan'ın cenazesi, otopsi için Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Cenazenin çıkarıldığı sırada Argan'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

YATALAK BABA, ENGELLİ ANNE

Olaydan sonra Argan'ın yakınları, ekonomik nedenler ve işsizliğin intiharda etkili olduğu belirtmişti. Edinilen bilgilere göre, Argan bundan yaklaşık 4 yıl önce, konuşamaz ve yatağa bağımlı hale gelen babasının yerine belediyede işe başlamıştı. Bir kız kardeşi ve her biri ayrı ayrı psikolojik sorunları olan 6 erkek kardeşi bulunan Argan, buradan kazandığı ücretle ailesinin maddi sorumluluğunu üstlenmişti. İŞKUR üzerinden girdiği işinin sözleşmesi yaklaşık 4 yıl boyunca yenilenen Argan'ın yükü, kısa bir süre önce annesinin damdan düşerek ayağından sakatlanması sonrası daha da artmıştı.

KAYYUM DÖNEMİNDE İŞİNDEN ATILDI

Tüm bu yaşananlarla birlikte üzerindeki ağır yükü daha da artan Argan, son olarak belediyeye atanan kayyum döneminde 31 Mart yerel seçimler öncesi "sözleşmesi bitti" denilerek işten çıkarılmıştı. Ekonomik durumdan kaynaklı aile fertleriyle de bir takım tartışmalar yaşayan Argan, yerel seçimler sonrası tekrardan işe girmek için yaptığı görüşmelerden de sonuç alamamıştı. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da yeni polis yasasına tepki sürüyor: Özgürlüklerin kısıtlanmasına hayır

SONRAKİ HABER

Azerbaycan'da 500 yıllık ağaç devrildi: 19 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...