16 Ekim 2012 09:21

Türkiye uluslararası hukuku ihlal ediyor

İNGİLTERE’de yayımlanan Telegraph gazetesi, Türkiye’de Suriyeli sığınmacılar için kurulan kampların dolup taştığını, sığınmacıların sayısının 100 bini bulduğunu, Türkiye’ye geçmek üzere sınırın diğer tarafında kötü koşullarda yaşamaya çalışan binlerce Suriyelinin ise, 30 bin kişilik kapasiteli iki ye

Türkiye uluslararası hukuku ihlal ediyor
Paylaş

İNGİLTERE’de yayımlanan Telegraph gazetesi, Türkiye’de Suriyeli sığınmacılar için kurulan kampların dolup taştığını, sığınmacıların sayısının 100 bini bulduğunu, Türkiye’ye geçmek üzere sınırın diğer tarafında kötü koşullarda yaşamaya çalışan binlerce Suriyelinin ise, 30 bin kişilik kapasiteli iki yeni kampın inşasının tamamlanmasını beklemek zorunda olduklarını kaydetti.
Türkiye’ye geçme iznini bekleyenlerin sayısının 10 bin civarında olduğunu belirten gazete, kış yaklaşırken bölgedeki şartların sürekli kötüleştiğine, Esad ordusunun da rutin olarak bölgeyi bombaladığına dikkat çektikten sonra şöyle devam etti: “Türkiye, Suriyeli mültecilere yönelik ‘açık kapı’ politikasının yerine daha kısıtlayıcı bir yaklaşımı benimsedi. Acil tedaviye ihtiyacı olan insanları alıyor ancak diğerlerini, kamplarda yer oluncaya dek beklemeye zorluyor.”
Haberde İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün mülteci araştırmacısı Gerry Simpson’un görüşleri de yansıtıldı.
Simpson, Türkiye’nin, Suriyelileri ülkesine girmelerini önleyerek Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi ve Mülteciler Sözleşmesini ihlal ettiğini savunarak “Türkiye’yi, uluslararası hukuku çiğnemekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Dört haftadır bunu yapıyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bizim için anlamı ve kıymeti yok

SONRAKİ HABER

Rusya uçaktaki malzemeleri istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...