14 Temmuz 2019 11:03

Stuttgart DİDF, dayanışma festivali düzenledi

Stuttgart DİDF tarafından gelenekselleşen Dayanışma Festivali'nin üçüncüsü Marktplatz Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ali ÇARMAN
Stuttgart

Almanya'da yaz ayları boyunca irili ufaklı yüzlerce festival gerçekleşiyor. Bunlardan bir kısmı devasa desteklerle, bir kısmı ise sınırlı olanaklarla ve mütevazi bir şekilde yapılıyor.

Stuttgart Demokratik İşçi Dernekleri Fedarasyonu (DİDF) tarafından gelenekselleştirilen dayanışma festivalinin üçüncüsü Marktplatz Meydanı'nda gerçekleştirildi. "Bad Cannstatt Renklidir-Birlikte Irkçılığa Hayır" festivali çok renkli, çok kültürlü geçti.

Festivalde çocuklar için de özel progran hazırlandı. Peperoni Çocuk Atölyesi'nden resim atölyesine çocuklar sürekli yeteneklerini sergiledi.

Sol Parti ve VVN temsilcilerinin de konuşmalar yaptığı festivale 300'den fazla kişi katıldı. Neugereut Jugendhaus Hiphop, Pontus Halk Dansları Ekibi, Alman Müzik Grubu Elf ve Cemil Qocgiri’nin sahne aldığı program geç saatlere kadar devam etti.

Gürhan AĞ (Waiblingen Bosch İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı): Üçüncüsü yapılan dayanışma festivaline bu sene ilk defa katılabildik. Farklı ulus ve kültürlerden bir çok insanın bir arada olması, zengin program, büyük emekle ortaya çıkardığınız bu çalışmanın ürünü.

Süphesiz bir arada yaşayan farklı kültürlerden ve uluslardan insanların bir araya gelmesi, kültürlerini tanıması, bunun zenginliğini görmesi, yakınlaşması ve birbirini anlamasına yardımcı olacak ve daha güzel yarınlar için birlikte mücadele etmelerine katkı sunacaktır.

Bize böyle güzel bir gün geçirme imkanı tanıyan Dostluk ve Dayanışma Derneği emektarlarına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

Die ELF: Birlikteliğin, dayanışmanın ve kültürler zenginliği bizlere yaşattınız. Atmosfer ve program çok güzel. İyi ki böylesi bir etkinliğin programına bizleride almışsınız. Irkçılığa karşı hep birlik olmaya devam edeceğiz.

Ali Parlak (Jugend Haus Neugereut): Benim ikinci katılışım ve bu festival geçtiğimiz yılın festivalinde daha zengin, daha düzenli geçti. Dayanışma ve birlikte hareket etmenin altı çizildi. Bizim dans grubunda gençler de çok beğendi. Diğer kurum ve kuruluşların böylesi güzel bir etkinliğe sahip çıkması hepimizin özlemidir.

Abidin Özcan (Dost-Der başkanı): Fabrikada birlikte çalışan işçiler neden birlikte kültürel etkinliklerde buluşmasın. Irkçılığa karşı mücadelede enternasyonal dayanışma önemli bir yer tutar. Binlerce bildiri dağıtıp işçi ve emekçileri festivalimize davet ettik. Kollektif emek sarfetmenin karşılığınıda aldığımızı düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Eski İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'dan Ekrem İmamoğlu'na yanıt

SONRAKİ HABER

Almanya'da yeni polis yasasına tepki sürüyor: Özgürlüklerin kısıtlanmasına hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...