14 Temmuz 2019 09:07

İsveç’te tutuklanan ABD’li rapçı A$AP Rocky için imza kampanyası

Stockholm’de çıkan kavgadan sonra tutuklanan ABD’li ünlü rapçı A$AP Rocky'nin serbest bırakılması için 553 bin kişi imza verdi.

A$AP Rocky | Fotoğraf: Chad Cooper/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

30 Haziran günü Stockholm’de çıkan kavgadan sonra tutuklanan ABD’li ünlü rapçı A$AP Rocky’nin serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına 553 bin kişi katıldı.

ABD’nin eski İsveç Büyükelçisi Mark Brzezinki de, İsveç Dışişleri Bakanlığı ve Kraliyet Ailesine başvurdu ve A$AP Rocky’nin tutuklanmasının İsveç’in imajını olumsuz etkilediğini belirterek serbest bırakılmasını istedi.

Harlem 1988 doğumlu A$AP Rocky (Rakim Mayers) bir konser vermek için geldiği Stockholm’de 30 Haziran günü korumalarıyla birlikte bir kavgaya karıştı. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda kendilerini izleyen bir grupla A$AP Rocky ve korumaları arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, Rocky’nin bir kişiyi çekerek yere düşürdüğü ve daha sonra korumalarıyla birlikte tekmelediği görülüyor.

5 Temmuz günü Rocky ve korumaları saldırı suçundan tutuklandı. Rocky’nin tutuklanmasından sonra Norveç, Polonya, İrlanda, İngiltere, Rusya, Almanya, Belçika, Ukrayna, İtalya ve Ispanya’da gerçekleştireceği 10 konser iptal edildi.

Savcının 19 Temmuz gününe kadar dava açması gerekiyor. Ancak soruşturma tamamlanmazsa savcının Rocky’nin tutukluluk süresini uzatma hakkı bulunuyor. Rocky, sorgusunda kendisine yönelik suçlamaları reddetti ve kendini savunduğunu iddia etti.

Ünlü rapçının serbest bırakılması için imza kampanyası yürütülürken ABD’nin eski İsveç Başkonsolosu, İsveç’te günlük yayımlanan Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada kavganın arkasında ırkçı bir motif olduğunu ve Rocky’nin tutuklanmasının İsveç’in imajını olumsuz etkilediğini söyledi.

Konuyu İsveç Dışişleri Bakanlığı ve Kraliyet Ailesine ilettiğini belirten Brzezinki, A$AP Rocky ve 2 korumasının tutuklanmalarının, insan haklarını ve tüm insanların eşit olduğunu güçlü bir şekilde savunan İsveç markasına zarar verebileceğini uyarısında bulundu.

ABD’de kurulu internet sitesi TMZ’de yayımlanan bir haberde A$AP Rocky’nin cezaevinde insanlık dışı uygulamalara uğradığı, yemeklerin kötü, içme suyunun kirliği olduğu, hücre arkadaşlarından birinin çevreye saçtığı dışkıların temizlenmediği iddiaları ortaya atıldı. Cezaevi müdürü söz konusu iddiaları yalanladı ama sosyal medya aracılığıyla bu iddialar milyonlarca kişiye ulaştı.

A$AP Rocky de avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları yalanladı ancak gözaltında tutulduğu hücrede urin kokusu olduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te Afgan sığınmacılar iade kararının geri alınması için eylemde

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da inşaattan düşen iki işçiden biri öldü, diğeri ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...