14 Temmuz 2019 08:22
Son Güncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2019 17:16

Erdoğan: S-400 teslimatı tarihimizin en önemli anlaşmasıdır

Erdoğan, "S-400 teslimatı tarihimizin en önemli anlaşmasıdır. Barışı ve milli güvenliğimizi garanti altına alıyoruz. S-400'lerle savaşa hazırlanmıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Hakime Torun - Nursima Keskin/DHA

Paylaş

Medya yöneticileriye toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "S-400 teslimatı tarihimizin en önemli anlaşmasıdır. Barışı ve milli güvenliğimizi garanti altına alıyoruz. S-400'lerle savaşa hazırlanmıyoruz" açıklamasında bulundu.

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Vahdettin Köşkü'nde gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleriyle buluştu. Saat 11.00'de başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

BARIŞ YARKADAŞ: "MİLLİ BİRLİK" İDDİASI BOŞA DÜŞÜYOR

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, birçok medya kurumunun toplantıya davet edilmemesine tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Yarkadaş "Erdoğan'ın CB sıfatıyla yaptığı toplantıya, @gazetesozcu , @FOXhaber , @tele1comtr @halktvcomtr @krt , @cumhuriyetgzt , @BirGun_Gazetesi , @evrenselgzt ve daha birçok medya kuruluşu davet edilmedi. Bu kurumlara AKREDİTASYON uygulandı. Hem de "Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde. Türkiye'nin en etkin medya kuruluşlarının temsilcilerinin davet edilmediği toplantıda S400'ler konuşuldu. Demek ki; Türkiye'nin en çok okunan gazeteleri ile en çok izlenen TV'lerinin takipçilerinin bilgilenmesini önemsemiyorlar. Bu 'milli birlik' iddiasını boşa düşürüyor" dedi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA'DAN "KİM KAYBEDER" SORUSU

FOX TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya da sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FOX TV'yi söz konusu toplantıya davet etmemesine tepki gösterdi.

Küçükkaya "Soru şu: Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bilgilendirme için tüm TV ve gazeteleri toplantıya davet ederken, 6 yıldır hiç tartışmasız ülkenin en çok sevilen ve izlenen, en etkili TV’sinin haber merkezi yöneticisini davet etmiyorsa KİM KAYBEDER? Kimse kazanmaz ama KİM KAYBEDER?" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: S-400'LERLE SAVAŞA HAZIRLANMIYORUZ

Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "S-400 teslimatı tarihimizin en önemli anlaşmasıdır. Barışı ve milli güvenliğimizi garanti altına alıyoruz. S-400'lerle savaşa hazırlanmıyoruz" dedi.

S-400'lerle ilgili sürecin nisan 2020'de tamamlanacağını aktaran Erdoğan, "NATO mutlu olmalı, onların geleceğini de güçlü etkileyecek" dedi.

S-400'lerin kontrol ve komutasının tamamen TSK'de olacağını ifade eden Erdoğan, S-500'lerle ilgili Rusya ile ortak üretim de olabileceğini söyledi.

"F-35 PROGRAMINDAN TÜRKİYE'Yİ ÇIKARMAK DOSTLUK VE ORTAKLIĞA SIĞMAZ"

ABD'nin S-400 tutumuna da değinen Erdoğan "F-35 programından Türkiye'yi çıkarmak dostluk ve ortaklığa sığmaz. Kısa süre içinde ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yapabilirim. Orta yolu bulması gereken sayın Trump'tır" dedi.

"BU ZAT TÜRKİYE DÜŞMANIDIR"

Erdoğan, ABD'li Cumhuriyetçi Kuzey Carolina Senatörü Lindsey Graham'a ilişkin, "Türkiye'nin S-400 almasına yönelik ABD'nin tepkilerinden biri olarak da okunabilecek bir adım da Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne uygulanan silah ambargosunu kaldırmayı öngören yasanın, temsilciler meclisinde onaylanması oldu. Senatoda da onaylandı. Bu öneriyi getiren de Türkiye'ye yönelik F-35'lerle ilgili kısıtlama getirilmesi gerektiğini söyleyen senatördü. Bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu zat, Türkiye düşmanı olan bir zattır. Böyle bir zatın, senatoya getirmiş olduğu bu tehdit Türkiye ile ABD ilişkilerini adeta bozmaya yönelik hesapsız bir tehdittir. Ben inanıyorum ki Sayın Trump bu oyuna gelmeyecektir. Bu oyunu da bozması gereken Sayın Trump'ın buradaki taktikleri olacaktır. Bozması gerekir diye düşünüyorum. Bir senatörün bu noktadaki yaklaşımları Türkiye-ABD ilişkilerini asla bozmamalı. Güney Kıbrıs ile ilgili konuda ise maalesef yine bir Cumhuriyetçi olması hasebiyle gündeme getiriyorum Sayın Bush döneminde, o zaman Bush'un, Colin Powell'a bir talimatı vardır. Bizim tam Kıbrıs'taki olayları gündemde tuttuğumuz bir zamandı. O zaman da bu problem çözülemedi. Çünkü AB'de bize yine büyük oyun oynandı. Kıbrıs'ta yine büyük oyunlar oynandı. Şu anda benzer taktikler, benzer oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Neresinden gidersek gidelim burada bütün mesele bizim duruşumuzdur. Bu duruşumuz sayesinde Allah'ın izni ile bunları aşarız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Güven DTK çalışmalarına başladı

SONRAKİ HABER

S-400 gündemi: Türkiye çatışma koordinatlarına yaklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...