14 Temmuz 2019 08:03

Leyla Güven DTK çalışmalarına başladı

Leyla Güven, Meclis faaliyetlerine başlamasının ardından geldiği Diyarbakır'da DTK çalışmalarına da başladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Leyla Güven, Genel Kurul’da yemin ederek Meclis faaliyetlerine başlamasının ardından geldiği Diyarbakır’da DTK çalışmalarına da başladı. Güven, yapılan planlama kapsamında İmralı tecridine karşı yaşamlarına son veren tutukluların mezarlarını ve ailelerini ziyaret edecek.

İmralı tecridine karşı başlatttığı açlık grevi eylemini, 200’üncü gününe girdiği 26 Mayıs’ta PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla sonlandıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tedavi sürecinin ardınan siyasi faaliyetlerine yeniden başladı.

İlk olarak 10 Temmuz’da Meclis Genel Kurulu’nda yemin ederek parlamento faaliyetlerine başlayan Güven, ardından geldiği Diyarbakır’a geldi. Güven, burada 31 Ocak 2018’de tutuklandıktan 1,5 yıl sonra Eş Başkanı olduğu DTK’ye gitti.

Burada bir araya geldiği DTK eş başkanlık Divanı üyelerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Güven, akabinde kuruma çalışmalarına dahil oldu.

ZÜLKÜF GEZEN’İN AİLESİNİ ZİYARET EDECEK

Güven, çalışmaları kapsamında ise ilk olarak 17 Temmuz günü, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde 17 Mart’ta yaşamına son veren Zülküf Gezen’in kentin Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabrini ve ailesini ziyaret edecek.

18 Temmuz günü tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde 21 Ağustos 2018’de yaşamını yitiren DTK Eş Başkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan’ın Batman’da bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulunacak olan Güven, 23 Temmuz’dan itibaren cezaevlerinde yaşamlarına son veren Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek ve Mahsum Pamay’ın ailelerine ziyaretler gerçekleştirecek.

Güven, bu ziyaretlerinin yanı sıra 24 Haziran genel seçimleri öncesinde Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP'li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından öldürülen Şenyaşar ailesi ile 20 Eylül 2018’de Federe Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde yaşamını yitiren HDP Urfa Eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın Siverek’te bulunan ailesine de taziye ziyarette bulunacak. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Nepal'de sel ve toprak kaymaları sonucu en az 67 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Erdoğan: S-400 teslimatı tarihimizin en önemli anlaşmasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...