13 Temmuz 2019 14:39

Özsüt işçileri 2 aydır ücretlerini alamıyor: Özsüt sözünü tut hakkımız olanı ver

Özsüt işçileri 2 aydır ücretlerini alamıyor. Özsüt önünde açıklama yapan işçiler "Özsüt sözünü tut, hakkımız olanı ver" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasında çalışan işçiler, 2 aydır aylık ve fazla mesai ücretleri ile yemek kartlarını alamıyor. Kadıköy’de bulunan Özsüt önünde yapılan açıklamada işçiler, “Özsüt sözünü tut, hakkımızı olanı ver” dedi.

Alacaklarının ödenmesi için yaptıkları tüm çağrıların sonuçsuz kaldığını ifade eden işçiler, “Bir çok arkadaşımız parasını alamadığı için daha fazla bu duruma dayanamayarak zor bela bulduğu işinden ayrılmak zorunda kaldı. Çalışmaya devam edenlerimiz ise kaygılı. İki ay ücretlerini alamamak demek kiranı, faturanı ödeyememek anlamına geliyor. Hatta iki ay boyunca bazen yememek anlamına geliyor. Çalışanlar arasında çocuğu olanların durumu daha da kötü. Özsüt bildiğiniz gibi değil. Burada çalışanların emeğine el konuluyor, haklarımız gasp ediliyor. 10 gün önce yine buradan Özsüt patronlarına seslendik, hakkımızı verin dedik. Eylemimizin ardından 5 arkadaşımızın alacakları yatırıldı ve kalanların da 11 Temmuzda ödeneceği sözü verildi. Ancak Özsüt patronu sözünü tutmayarak hiçbir arkadaşımızın alacağını yatırmadı. Anladığımız o ki, milyonlarla oynayanlar çalışanlarının üç kuruşluk hakkına göz dikmiş, vermemekte inat ediyor.”

"HERKES DUYSUN Kİ HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ"

“Bir söz verildi, bekledik. Ancak artık beklemeyeceğiz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Biz geçinemiyoruz, rahat değiliz. O zaman bizi bu hale düşürenler de rahat etmeyecek. Herkes duysun ki hakkımızı yedirmeyeceğiz. Bugünden itibaren her gün saat 14:00’de Özsüt önünde buluşup sağır kulaklara duyurup, kör gözlere göstereceğiz. Her mecrada hakkımızı arayıp alacağız. Tüm emek dostlarını haklı taleplerimizi duymaya, bize destek olmaya çağırıyoruz. Çalışanlarının alın terini gasbedenlerden  alışveriş yapmamaya çağırıyoruz. Son sözümüz ise emek hırsızlarına; Özsüt sözünü tut, hakkımızı olanı ver. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milli Savunma Bakanlığı: Pençe 2 harekatı başlatıldı

SONRAKİ HABER

Datça’da zeytinlik alanda yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...