16 Ekim 2012 09:19

İsrail erken seçime gidiyor

İSRAİL Parlamentosunda yapılan oylamada 22 Ocak 2013’te erken seçim yapılmasıyla ilgili hükümet teklifi oybirliği ile kabul edildi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hükümet ortaklarının bütçe üzerinde anlaşamadığını, seçimin öne alınmasını istediğini söylemişti. Normal koşullarda seçimlerin gelec

İsrail erken seçime gidiyor
Paylaş

İSRAİL Parlamentosunda yapılan oylamada 22 Ocak 2013’te erken seçim yapılmasıyla ilgili hükümet teklifi oybirliği ile kabul edildi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hükümet ortaklarının bütçe üzerinde anlaşamadığını, seçimin öne alınmasını istediğini söylemişti. Normal koşullarda seçimlerin gelecek sene ekim ayında yapılması gerekiyordu. Anketler Mevcut Başbakan Netanyahu’nun partisinin rahatlıkla kazanacağını gösteriyor. Netanyahu’nun liderliğini yaptığı sağ koalisyon hükümeti 2009 yılından bu yana iktidarda. Netanyahu, “koalisyon ortakları arasındaki çekişme nedeniyle 2013 bütçesini çıkarmak imkansız hale geldiği için seçimleri erken bir tarihe almaya karar verdiğini” söylemişti.
BBC’nin Kudüs muhabiri Wyre Davies, Netanyahu’nun - Filistin ile barış görüşmelerinin çökmesi ve İran’ın nükleer programı karşısında ne tavır alınacağı gibi - zor kararlarla karşı karşıya olduğunu ancak seçim tarihinin erkene alınmasının nedeninin diğer koalisyon ortakları ile bütçe konusunda anlaşılamaması olduğunu söyledi. Parlamentodaki aşırı dinci küçük grupların devlet yardımlarında kesintiler konusunda anlaşmaya yanaşmadığı belirtiliyor.
Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi kamuoyu yoklamalarında önde gidiyor ve son seçimlerde aldığı 27 sandalyeyi artırması bekleniyor. Ancak Netanyahu seçimleri kazansa bile İsrail’deki temsili seçim sistemi nedeniyle yeniden koalisyon kurması gerekeceği söyleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Çapsız

SONRAKİ HABER

Asya’da silah harcaması arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...