13 Temmuz 2019 10:17

Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin ümididir

Söğüt'te konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin ümidi olduğunu öne sürerek "Yıpratma taktikleri beyhudedir" dedi.

Fotoğraf: Engin Özmen/DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmalarına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eleştirilerin hedefindeki sistemin "Türkiye'nin ümidi" olduğunu öne sürdü. Eski sisteme dönülmesini isteyenleri samimi ve iyi niyetli olmamakla suçlayan Bahçeli, "Kabahat ve kusurlarını yeni sisteme yükleyenler kendi ikballerinin derdine düşen kimliksizdir" ifadelerini kullandı. Bahçeli ayıca 31 Mart seçimlerinin "Cumhur İttifakı'na verilen değeri gösterdiğini" savunarak "Cumhur İttifakı ülke genelinde müstesna bir başarıya ulaşmıştır" dedi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde konuşan Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN BAŞARILI OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

"Hepinize teşekküer ediyorum, size güveniyorum. Yerimizde saymayacağız. Bir günümüz diğeri ile eşit olmayacak. Hedeflerimizin gerisine düşmeyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın başarılı olması için çalışacağız. 31 Mart seçimleri Cumhur İttifakı'na verilen değeri göstermiştir. Türk milleti demokrasi dersi vermiştir. Toplam 233 belediye başkanlığının yönetimi partimize geçmiştir. Cumhur İttifakı ülke genelinde müstesna bir başarıya ulaşmıştır."

"ESKİ SİSTEME DÖNÜLMESİNİ İSTEYENLER İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"

"Yeni bir hükümet sistemi ile ilgili doğan ihtiyaç değerli mutabakat ile sonlanmıştır. Ülkemiz Cumhuriyet dönemindeki üçüncü evresine geçmiştir. Bu yeni sistemde belirsizlikte yer yoktur. Eski sisteme dönülmesini isteyenler samimi, iyi niyetli değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu toprakların kazanımına uygun ve uyumludur. "

"YIPRATMA TAKTİKLERİ BEYHUDEDİR"

"CHP'nin taşeron siyaseti alenileşmiştir. Kabahat ve kusurlarını yeni sisteme yükleyenler kendi ikballerinin derdine düşen kimliksizdir. 'Cumhur var, cumhuriyet yok' diyenlerin şahsiyet depremi yaşadıkları kesindir. Güçlü Türkiye, güçlü Meclis, güçlü yargı somutlanmıştır. Yıpratma taktikleri beyhudedir. Türkiye 16 Nisan 2017'de büyük bir yönetim reformu gerçekleştirmiştir. İç ve dış odakların ülkemize yönelik kumpasları bir kez daha püskürtülecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin ümididir. El birliği yaparsak Türkiye'nin önünde hiçbir hain duramaz."

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ TARTIŞMALARI

24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle fiilen hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerinde kan kaybetmesi üzerine AKP ve MHP içinde tartışılmaya başlandı. Özellikle 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın ağır bir yenilgi almasıyla ittifak içindeki bu tartışmalar kamuoyuna yansımaya başladı. Yenilginin ardından milletvekilleriyle bir araya gelen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, eleştiriler üzerine sistemde revizyona gidileceği mesajını verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantılara ilişkin “Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek” dedi. Konuyla ilgili muhalefetin de görüşünün alınabileceğini belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımız, muhalefet liderleriyle de görüşebilir” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da parti olarak demokratik parlamenter sistemden yana olduklarını ancak ABD'deki başkanlık sistemini tartışmaya hazır olduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kilimli’ye gemi söküm sahası yapma kararı protesto edildi

SONRAKİ HABER

İHD Kars Şubesi: Hakların anayasal güvence altına alındığı bir ülke istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...