16 Ekim 2012 08:21

Dersim’de barajlara karşı mücadele çağrısı

Dersim merkeze birkaç kilometre uzaklıkta yapımı planlanan Pülümür Barajı ve HES’in Ankara’da ÇED toplantısı düzenlenmesi Dersim’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, barajlara karşı güçlü tepki gösterme çağrısı yapıldı.Dersim Belediyesi Asri Mezarlığı ile Cem Evi’nin hemen yan

Dersim’de barajlara karşı mücadele çağrısı
Paylaş
Kemal Özer

Dersim Belediyesi Asri Mezarlığı ile Cem Evi’nin hemen yanında yapımı düşünülen Pülümür Barajı ve HES için Ankara’da Çevre ve Orman Bakanlığı’nda son ÇED toplantısı düzenlenmesini protesto etmek amacıyla aralarında Belediye Başkanı Edibe Şahin, siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Belediye binası önünde yapılan açıklamada konuşan  İHD Dersim Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, Dersim’de 23 baraj ve HES projesinin olduğunu hatırlatarak, barajların yapımı konusunda AKP’nin kararlı olduğunu belirtti. Yıldırım “Dersim’i tasfiye planına ve insanlığa karşı suç olmaktan çıkmış savaş suçuna dönüşmüş olan bu plana asla ortak olmayacağız” dedi.

Pembelik Barajı ile ilgili protestoların ardından Nihat Özdemir’in Dersim’e gelmeden önce Elazığ’da 8. Kolorduda görüşmeler yaptığını söyleyen Yıldırım, “Özdemir’in askerle ne işi olur” diye sordu. İlde yapılan baraj projeleriyle Dersim insanının inancı, tarihi, yaşam alanlarına; bütün canlılara hakaret edildiğine dikkat çeken Yıldırım, barajlara ve HES’lere karşı Dersimlilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Edibe Şahin, söz konusu baraj ve HES’le Dersim’in kültür ve inancının yok edilmek istendiğini belirtti. Baraj istemediklerini anlatan Şahin, Dersimlilerin doğal yaşamlarına sahip çıkacaklarını ifade etti. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Set işçisi Selin Erdem’in davası görüldü

SONRAKİ HABER

Roboski raporu kasım ayına kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...