Öğrencilerinden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e destek

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e destek açıklaması yaptı.

12 Temmuz 2019 09:38
Son Güncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2019 13:42
Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, fakülte önünde "Öğrencisine bilerek düşük not vererek sınıfta kalmasına neden olma" iddiasıyla 5 ay hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel için basın açıklaması düzenledi. "İÜ kimsenin tekelinde değildir", "İÜ öğrencilerindir", "Nurdoğan Rigel hakkındaki karardan dönülsün" dövizleri taşıyan öğrenciler, "Nurdoğan Rigel suçlu değildir" sloganı attı.

Öğrenciler adına konuşan İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Umut Yiğit, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in hükmü açıklanması geri bırakılmak suretiyle 5 aylık hapis cezası aldığını hatırlattı. "Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, İÜ İletişim Fakültesinin mihenk taşlarından biri olmanın yanında uluslararası çapta tanınmış bir akademisyen" ifadesini kullanan Yiğit, "Onun dersinden geçmek için çalışmanın ve derse devamlılığın yeterli olduğunun hepimiz bilincindeyiz" dedi.

"DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ AÇIKLANSIN"

"Karar vericilerin derse katılım dahi göstermeyen bir öğrencinin yoruma dayalı sınav kağıdını hangi yetkinlik derecesiyle değerlendirdiğini merak etmekteyiz" diyen Yiğit, cezaya sebep olan değerlendirme ölçütlerinin kamuoyuyla paylaşılmasını beklediklerini söyledi.

Öğrencileri olarak Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in yanında olduklarını vurgulayan Yiğit, "Hocamız tekrar dersleri girebilmesini ve baskının ve itibar cellatlığının bitirilmesini istiyoruz" dedi.

PROF. DR. RİGEL: HEPİNİZİ AMFİ ÖZLEMİYLE KUCAKLIYORUM

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, kendisine destek veren öğrencilere teşekkür etmek için bir video paylaştı.

Rigel, videoda "Sevgili çocuklarım, 8 yıldır tek başına verdiğim mücadelede artık yanımda bilinçli, pırıl pırıl sizlerin olduğunu bilmekten çok mutluyum. Sizler artık benim mücadelemde bayrağı devralan genç koruyucu meleklerimsiniz. En son size Newton'un 'devlerin omuzlarında yüksel' düşüncesini açıklamıştım. Şimdi sizlerin genç, güçlü, özgüvenli ve bilgili omuzlarınızda yükselen bir Nurdoğan Rigel olmaktan ölesiye mutluyum. Benim ilahi adalet savaşçılarım, hepinizi özlemle, amfi özlemiyle kucaklıyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in girdiği derslerin vize ve finallerinde düşük not aldığını öne süren İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesine başvurarak kağıdının yeniden incelenmesini talep etti. İdare Mahkemesi suç duyurusunda bulundu.

İdare Mahkemesi, öğrencinin haber analiz dersinde 65-72 arası not alması gerekirken 35 aldığını öne sürerek notun değiştirilmesine hükmetti. Şikayet üzerine Rigel hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulundu. Savcılık dava açtı. Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nurdoğan Rigel hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme Rigel'e, "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasından 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme "iyi hal indirimi" ile cezayı 5 aya düşürdü ve 5 yıl süre ile erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu: GSF öğrenci ve öğretim üyelerine hukuki destek vermeye hazırız

SONRAKİ HABER

Adnan Oktar ve grubuna yönelik iddianame kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...