12 Temmuz 2019 09:20

İzmir Barosu: GSF öğrenci ve öğretim üyelerine hukuki destek vermeye hazırız

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi kampüsünün taşınmasına ilişkin tepkileri sürüyor. İzmir Barosu, öğrenci ve öğretim üyelerine hukuki destek vereceğini açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) kampüsünün rektörlük kararı ile Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınmasına ilişkin tepkileri sürüyor. Konuyla ilgili İzmir Barosu yazılı açıklama yaptı.

Baro tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerini devam ettirdikleri mevcut binanın, depreme dayanaksız olduğu gerekçesi ile binanın taşınacağı hususunda GSF Dekanlığı tarafından öğretim üyeleri ve öğrencilere bilgilendirme yapılmıştır. Bu bilgilendirmelere herhangi bir taşıma kararı ve deprem riskine ilişkin yapılan çalışmalara ilişkin bilgi ve belgeler eklenmemiştir. Bu husus, sürecin şeffaf olarak yürütülmediğini ve üniversitenin paydaşları öğretim üyeleri ile öğrencilerden gizli şekilde işlemlerin yapıldığını ortaya koymaktadır" denildi.

REKTÖRLÜK 'OLDU BİTTİ'YE GETİRİYOR

Yetiştirdiği sanatçılarla ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine çıkması için katkı koyan bir okulun, çalışmaları için yeterli düzeyde salon, atölye ve stüdyosu olmayan bir binaya taşınmasının eğitim ve öğretim açısında kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, "Öğrenci ve akademisyenlerin açıklamalarından da yeni binada sanat çalışması yürütülmesinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır. Rektörlüğün oldu bittiyle üniversitenin paydaşları ve çalışanlarına söz hakkı vermeden işlemler yürütmesi kabul edilebilir değildir" denildi.

GSF’nin kültür ve sanat çalışmalarının sadece üniversiteyi ilgilendiren bir husus olmadığı, şehre ve ülkeye ait bir değer yaratıldığının unutulmaması gerektiği belirtilen açıklamada, "Özgür ve bağımsız fikirlerin üretilip geliştirildiği, insan yaşamını tehlikeye düşürmeyecek mekanların yaratılması ve korunması konularında İzmir Barosu olarak GSF öğrenci ve öğretim üyelerine hukuki destek vermeye hazır olduğumuzu bildirir, Rektörlüğün, öğrenci ve öğretim üyelerinin görüşlerini dikkate alarak sanat ve bilim için doğru olan işlemleri yapmasını temenni ederiz" ifadeleri yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa'da işten atılan belediye işçisi: Bizlere yapılan zulmü unutmayacağız

SONRAKİ HABER

Öğrencilerinden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...