16 Ekim 2012 08:17

Set işçisi Selin Erdem’in davası görüldü

Çalıştığı dizi setinde yaşamını yitiren Selin Erdem'in ailesi ve avukatı, mahkemenin davayı basit bir trafik kazasına indirgemek istediğini belirterek, bunun kaza değil iş cinayeti olduğunu söyledi.1 Mayıs'ta Arka Sıradakiler dizisinin setinde sigara molasına çıktığı sırada araç altında kalarak hayatını kaybeden set işçisi

Set işçisi Selin Erdem’in davası görüldü
Paylaş

1 Mayıs'ta Arka Sıradakiler dizisinin setinde sigara molasına çıktığı sırada araç altında kalarak hayatını kaybeden set işçisi Selin Erdem davasının 6. duruşması İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmanın ardından Erdem'in ailesi ve avukatı Nermin Kaplan adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamada, ‘Senaryo değil, gerçek cinayet’ pankartı açıldı. Erdem'in ablası Sema Erdem, bu davayı basit bir trafik kazası olarak görmediklerini, bunun bir iş cinayeti olduğunu belirterek, dizi setinde dinlenme ve sigara içme alanı oluşturulmadığı için, dışarıya çıkan kardeşinin yemek getiren şirket aracının altında kaldığını söyledi. Olayda ihmali olan herkesin yargılanmasını isteyen Erdem, mahkemenin bilirkişi raporunda yüzde 100 kusurlu bulunmasına rağmen sanık şoförü tahliye ettiğini söyledi.

Erdem ailesinin avukatı Nermin Kaplan ise, mahkemenin davaya basit bir trafik kazası, bir mala karşı işlenen bir suç gibi yaklaştığını belirterek, davanın suçlunun daha az ceza almasına doğru ilerlediğini söyledi. Kaplan, davanın 4 Aralık'a ertelendiğini kaydetti. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Metro Sabiha Gökçen’e İETT ile bağlandı

SONRAKİ HABER

Dersim’de barajlara karşı mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa