12 Temmuz 2019 07:29
Son Güncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2019 08:25

Pucca'ya "uyuşturucuyu özendirme" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası

"Pucca" lakaplı Pınar Karagöz, 7 yıl hapis ve 66 bin 660 lira para cezasına çarptırıldı. Karagöz'ün cezası 5 yıl 10 aya indirildi.

Görsel, "Pucca" adıyla bilinen Pınar Yıldırım'ın Instagram hesabından alınmıştır

Paylaş

Sosyal medyada ‘Pucca’ adını kullanan Pınar Karagöz, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme’ suçundan yargılandığı davada, 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı. Öte yandan ceza sonrası Pucca, İzmir D&R’daki imza töreninin iptal edildiğini duyurdu. Pınar Karagöz'ün açıklamasına göre D&R, Pucca ismini internet sitesinde çok satanlar listesinden de çıkarttı. Karagöz’le beraber yargılanan ‘Buryy’ lakaplı şarkıcı Burak Aydoğduoğlu'nun ise davasının reddine karar verildi.

AA'nın haberine göre, davayı karara bağlayan mahkeme suçun sabit olduğunu belirterek, söz konusu yayının ulaştığı kişi sayısını da göze alarak sanık Karagöz’ü 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme, sanık Karagöz’e 5 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 333 gün karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezası verdi. Karagöz cezayı 24 eşit taksitte ödeyecek.

Sanık Pınar Karagöz’ün Avukatı Ali Furkan Tatlı, müvekkilinin suç işleme kastı bulunmadığını savunarak, “Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta müvekkilimin tweetlerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz.” dedi.

Sanık Burak Aydoğduoğlu’nun Avukatı Gülşen Orman Çakar da “Müvekkilim 11 yaşından beri rap müzik yapmaktadır ve musiki eseri sahipleri grubu meslek birliğine üyedir. Olayda uyuşturucuya teşvik ve özendirme yoktur. Beraatine karar verilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Mahkeme, sanık Burak Aydoğduoğlu hakkında ise İzmir 10. Asliye Ceza Mahkemesinde aynı eylem nedeniyle yargılama yapıldığı gerekçesiyle, sonradan açılan bu davanın reddine karar verdi.

"ESCOBAR BU KADAR CEZA ALMADI"

Karagöz, Instagram'da paylaştığı hikayelerde 7 yıl hapis cezası aldığını söyleyerek "Ben şimdi ne yapacağım?" diyerek isyan etti. Karagöz, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

"Günaydın arkadaşlar. Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Escobar'la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya? Attığım bir tweet yüzünden. Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?"

Karagöz ayrıca Twitter hesabından, "Escobar izleyip burada yorumlamayın, 5-10 yıl hapis alırsınız... müthiş bir ülke yemin ederim...." paylaşımında bulundu.

PUCCA'NIN İZMİR D&R'DAKİ İMZA TÖRENİ İPTAL EDİLDİ

Pucca, İzmir D&R’daki imza töreninin iptal edildiğini duyurdu. Pınar Karagöz'ün açıklamasına göre D&R, Pucca ismini internet sitesinde çok satanlar listesinden de çıkarttı.

Karagöz, imza töreninin İzmir Karşıyaka’daki Kırmızı Kedi Kitabevi’nde Pazar günü saat 16.00’da olacağını duyurdu.

“Çok üzgünüm” başlıklı paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

“Daha dün gece 'her şey yoluna giriyor' yazmıştım bugün hayatım alt üst oldu. Ne desem bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum.. Hapis cezası verildi sizi özendirdiğim için. Tek başıma var olma mücadeleme özenmeyip, saçma bir tweete özenmişsiniz, adalet öyle diyor maalesef. Ben çok kötüyüm, gerçekten perişan haldeyim bunu bile nasıl yazdım inanın bilmiyorum.. ama bana verdiğiniz desteği görünce, arkamda bu kadar insan olduğunu hissedince kalkmam lazım. Her şey için teşekkür ederim, üst mahkemeye başvurduk umarım bu saçma durumdan kurtuluruz. Bu arada yarın çeşme'de dr'da olacak olan imza günüm maalesef iptal edildi. Hatta Dr beni internet sitesinde çok satanlar listesinden çıkartmış, eminim teknik bir arıza olmuştur (?) izmir karşıyaka kırmızı kedi kitapevi sağolsun, Pazar günü saat 16:00 da imza günü orada olacak, beni yalnız bırakmazsanız sarılırsanız, geçecek bunlar derseniz çok sevinirim. Geçecek değil mi?​”

İDDİANAME HAKKINDA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, "PuCCa Fan Clup" isimli Facebook hesabı kullanıcısı sanık Pınar Karagöz ile "Buryy Soprano" takma adını kullanan YouTube kullanıcısı sanık Burak Aydoğduoğlu'nun uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarda bulunduklarının tespit edildiği belirtilmişti.

İddianamede, Karagöz'ün sosyal medya üzerinde 1 milyon 72 bin takipçisinin olduğu, yaptığı paylaşımlarla takipçilerini uyuşturucu madde kullanımında cesaretlendirdiği ve kullanmaya özendirdiği kaydedilmişti.

Diğer sanık Burak Aydoğduoğlu'nun da YouTube'da paylaştığı ve söylediği "Mary Jane" adlı şarkının argodaki manasının "esrar" olduğu aktarılan iddianamede, sanığın şarkıda sözü geçen "Mary Jane"i gerçek kişi olarak değil, "esrar" maddesini kastederek söylediği, sosyal medya paylaşım sitelerinde uyuşturucu maddelerin kullanılmasını alenen özendirdiği belirtilmişti.

İddianamede, bu kapsamda sanıklar Pınar Karagöz ve Burak Aydoğduoğlu'nun, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'dan alınan S-400'lerin ilk parçaları Ankara'ya geldi

SONRAKİ HABER

"Altın Koza" geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa