16 Ekim 2012 07:59

367’ye ulaşamayan teklif Gül’e gönderildi

REFERANDUM barajına takılan yerel seçimleri erkene alan düzenleme, TBMM Başkanı Vekili Sadık Yakut’un imzasıyla Çankaya Köşkü’ne gönderildi.Bundan sonrası için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün nasıl hareket edeceği merak ediliyor. Gül’ün, anayasal bir ihlal olmadığı için teklifi Meclise

367’ye ulaşamayan teklif Gül’e gönderildi
Paylaş

REFERANDUM barajına takılan yerel seçimleri erkene alan düzenleme, TBMM Başkanı Vekili Sadık Yakut’un imzasıyla Çankaya Köşkü’ne gönderildi.

Bundan sonrası için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün nasıl hareket edeceği merak ediliyor. Gül’ün, anayasal bir ihlal olmadığı için teklifi Meclise gönderemeyeceği ve referanduma gidilmesini isteyeceği iddia edilirken, teklifin Meclise tekrar gönderilmesi için tek bir yol olduğu da ifade ediliyor.

KAPLAN: TEK BİR YOL VAR

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Gül’ün teklifi ancak “Gizli oylamalarda vekaletle oy kullanılamayacağı” gerekçesiyle veto edebileceğini vurguladı.

Kaplan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AKP+MHP 360’a takılınca Cumhurbaşkanın teklifi geri göndermesini ve referandumdan kurtulmayı umut etmeye başladılar. Köşk veto eder biz de 367 için yeniden görüşürüz beklentisi içinde olan AKP’ye veto gerekçesi ancak; vekaletle gizli oy kullanılamayacağıdır. Mecliste hâlâ tutuklu 8 milletvekili var, köşkün diğer bir gerekçesi olabilir, anayasa oylamasına katılamadılar, sayı 360 + 8 = 368 belirleyici.”

ERDOĞAN, GÜL’ÜN KARARINI BEKLİYOR

Bakü’ye hareketi öncesi gazetecilere açıklama yapan Başbakan Tayyip Erdoğan ise “Cumhurbaşkanımız nasıl bir irade ortaya koyarlarsa bu iradeyi ortaya koyduktan sonra biz de onun üzerinde çalışmamızı yapacağız ve ona göre adımlarımızı atacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)


SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhurbaşkanı Gül’ün düzenlemeyi incelemek için 15 gün süresi var. Bu süreyi tamamen kullanması beklenmeyen Gül, düzenlemeyi ya Meclise iade edecek ya da referanduma gitmesi için Başbakanlığa gönderecek.

ÖNCEKİ HABER

Kartal’da direniş devam ediyor

SONRAKİ HABER

Bahçeli’nin Kandil hevesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...