11 Temmuz 2019 13:48

Edebiyatçılardan SabitFikir dergisine tepki: Meslektaşlarımızı destekliyoruz

Edebiyatçılar, SabitFikir dergisinin son dönemdeki ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik söylemlerini yayınladıkları ortak bildiriyle tepki gösterdi.

Görsel: Sabit Fikir

Paylaş

Edebiyatçılar, SabitFikir dergisinin son dönemdeki ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik söylemlerini yayınladıkları ortak bildiriyle tepki gösterdi. Siyasi iktidarın söylemini kendine rehber edinen bir yayıncılık anlayışının giderek yayıldığına dikkat çeken bildiride, “Hangi mecradan, kim tarafından gelirse gelsin ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik söylemler kabul edilemez. Yazılarımızla katkıda bulunduğumuz tüm yayınlar için bu görüşümüz geçerlidir” denildi.

"MESLEKTAŞLARIMIZI DESTEKLİYORUZ"

Bildiride, “Değerli şair küçük İskender’in kaybının ardından kurucuları arasında yer aldığı SabitFikir dergisinin internet sitesinde edebiyat dünyasının bu önemli kaybının haberine yer vermemesine tepki gösterdik. Derginin yayın yönetmeni Mustafa Akar buna gerekçe olarak kendi kişisel beğenilerini öne sürmüş ve ölüm gününde küçük İskender’in şiirini tartışmaya açarak anısına saygısızlık etmiştir. Dahası buna tepki gösteren yazarları faşistlikle suçlamaya kalkışarak son yıllarda sıkça karşımıza çıkan bir pişkinlik örneği sergilemiştir. Aynı günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere göre SabitFikir dergisi A7 Kitap’ın çeviri kitaplar seçkisinin 10 kitaplık ilanından ‘Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel’ kitabının çıkarılmasını da talep etmiştir. SabitFikir’in yeni yönetiminin ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik bir yaklaşımdan medet umduğunu gösteren bu tutumu üzerine biz aşağıda imzası bulunan yazarlar derginin hâlâ internet arşivinde bulunan yazılarının çıkarılmasını talep eden meslektaşlarımızı destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

"MÜNFERİT BİR ÖRNEK DEĞİL"

Yaşananların münferit örnekler olmadığı dikkat çekilen açıklamada “Ülkede kültürün, sanatın, edebiyatın nefes aldığı alanlar giderek azalırken ve siyasi iktidarın söylemini kendine rehber edinen bir yayıncılık anlayışı yayılırken bu son tartışmanın münferit bir örnek olarak değerlendirilemeyeceği ortadadır” denildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mülkiyelilerden Rektör İbiş'i örnek gösteren Sözcü gazetesine yanıt

SONRAKİ HABER

Kuşların kanat seslerini beklerken

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa