11 Temmuz 2019 13:24

Modül Çelik işçileri taşeron, kadrolu demeden birleşip ücretlerini aldılar

Kocaeli'de Modül Çelik fabrikasında çalışan taşeron ve kadrolu işçiler, ücretlerinin geç ödenmesine karşı birleşip üretimi durdurunca ücretlerini aldı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Kübra LAZ
Kocaeli

Kocaeli Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Modül Çelik fabrikasında çalışan işçiler, kriz bahanesiyle ücretlerinin geç ödenmesine karşı taşeron-kadrolu ayrımı yapmadan birleşip üretimi durdurunca ücretleri ödendi.

Geçtiğimiz günlerde üretimi yeniden 3 saat süreyle durdurduklarını anlatan bir işçi, “Önceden 10-15 gün gecikirdi şimdi ise ücretler 2 ay arayla yatırılıyor. Bu nedenle duruş yaptık ve ücretlerimizin bir kısmını yatırdılar” dedi.

Bir işçi ücretlerinin asgari ücret kısmını bankadan, kalanını elden aldıklarını anlatırken bir diğer işçi ise şunları söyledi: Geçtiğimiz hafta mayıs ayının ücretini aldık. Mayıs ayının elden alınacak parası ise hâlâ verilmedi. Ağustosta da haziran ayının ücretini vereceklerini söylüyorlar. Zaten ekonomi kötü durumda, üzerine bu şekilde geçinmek zorunda kalıyoruz. Eğer ücretler yatmazsa yine iş durduracağız.

Evrensel'de daha önce çıkan haberler neticesinde ücretlerini alabildiklerini ifade eden işçi “Patronlar işçinin sesinin çıkmasından korkuyorlar, biz de sesimizi Evrensel ile duyuruyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Çiğli'de kent konseyi kurulması için dilekçe verildi

SONRAKİ HABER

Ömerli'de Kürtçe yol yazısına polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...