11 Temmuz 2019 12:31

Cumhurbaşkanlığı anketi kamu çalışanlarında fişlenme kaygısı yarattı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından kamu işçileri arasında yapılan ankette yer alan bazı sorular ve TC kimlik numaralarının istenmesi kamu çalışanları arasında fişlenme kaygısı yarattı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından kamu işçileri arasında yapılan ankette yer alan sorular fişlenme kaygısı yarattı

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından kamu işçileri arasında yapılan ankette yer alan soruların bazıları, işçiler arasında tartışma yarattı. TC kimlik numaraları da istenen işçiler, “Fişlenecek miyiz” kaygısı taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Cumhurbaşkanlığı, Meclis, bakanlıklar, yerel yönetim, yargı gibi alanları kapsayan ve ilk defa yapılan bu anketin, “Kamu kurum ve kuruluşları ile iştiraklerinde geliştirilmeye açık bulunan hususların belirlenmesi” amacıyla yapıldığını aktardı. Kamu çalışanlarının çalıştıkları kurumların sorulduğu soruyla başlayan ve eğitim düzeyi, istihdam türüyle devam eden ankette yer alan şu sorular ise dikkat çekti: “Çalıştığım kuruma sadakat göstermenin görevim olduğunu düşünüyorum”, “Çalıştığım kurumun amaçlarına inanıyorum”, “Çalıştığım kurumda adaletli bir ücretlendirme sitemi olduğunu düşünüyorum”, “Çalıştığım kurumda terfi ve atamalar liyakate göre yapılır”, “Kurum içi veya kurum dışı farklı birimlere geçiş işlemi adildir”, “Amirlerime gerektiğinde rahatlıkla ulaşabiliyorum”, “Amirlerimin fikirlerime değer vermediğini düşünüyorum”, “Çalıştığım kurumda farklılıklara değer verilir”, “Çalıştığım kurumda kararlar şeffaf bir şekilde alınır”, “Çalıştığım kurumda üst yönetim etik değerlere uygun hareket eder.”

Bu soruların yanı sıra kamu çalışanlarının TC kimlik numaralarının da istenmesi fişlenme kaygısı yarattı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilimsel mütaala: Şule Çet'in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

SONRAKİ HABER

Emek Partisi heyeti Menemen Belediye Başkanı’nı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...