16 Ekim 2012 07:30

İspanya’da okullarda boykot var

İspanya’da, öğrenciler dersleri boykot edecek. Ögrenci Sendikası ve İspanya Veli Dernekleri Konfederasyonu’nun çağrısıyla, Halk Partisi hükümetinin gerici ve Franko donemi saldırıları olarak nitelendirilen eğitim politikalarına karşı, veli dernekleri ve ögretmenlerin de destekledigi okul boykotu 3 gün sürecek.300’den

İspanya’da okullarda boykot var
Paylaş

300’den fazla veli derneğinin ve ögretmenlerin destek verdiği eylem kapsamında bu haftayı “mücadele haftası” olarak ilan eden Ögrenci Sendikası, ailelere çocuklarını okula göndermeme çağrısı yaptı.

Bugün başlayan boykot, perşembe günü İspanya’nın tüm merkezlerinde saat 18.00’de ögrenci, ögretmen ve velilerin katılacağı gösterilerle sona erecek.

‘EĞİTİMSİZ İŞGÜCÜ YARATMAK İSTENİYOR’

Asturias Özerk Bölgesi Ögrenci Sendikası Genel Sekreteri David Garcia, Rajoy hükümetinin saldırılarının kamusal eğitimi büsbütün ortadan kaldırmaya ve bozmaya yönelik olduğunu, bu nedenle güçlü bir şekilde karşı durmak gerektiğini belirtti. Garcia, İspanya Eğitim Bakanı Jose Werth’in, ekonomik sıkıntı ya da eğitim zorluğu çeken insanların elinden eğitim olanağını alarak “ucuz işgücü” yaratma peşinde oldugunu ifade etti.

Boykotu “tarihi bir adım” olarak niteleyen İspanya Veli Dernekleri Federasyonu Sözcüsü Jose Luis Pazos’a göre ise, Werth ve ekibi eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için, kesintileri durdurması ve yürürlüğe koymaya çalıştıkları yasayı derhal geri çekmeli.
Bu arada Eğitim Bakanı Jose Werth, bu eyleme çağrı yapan ve destekleyen tüm kesimleri “sistem karşıtı” ve “aşırı solcu” olarak nitelendirdi. (Asturias/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep’te tekstil fabrikası kül oldu

SONRAKİ HABER

Kartal’da direniş devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...