11 Temmuz 2019 09:18

Cafe Woods istismar davasında iki sanıktan biri serbest bırakıldı

Ankara'da 14 yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verilerek istismar edilmesiyle ilgili görülen ve Cafe Woods Davası olarak bilinen davada 6. duruşma görüldü.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara'da 14 yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verilerek istismar edilmesiyle ilgili görülen ve Cafe Woods Davası olarak bilinen davanın 6. duruşması görüldü. 6 kişinin organize ettiği iddia edilen olaya ilişkin davada, tutuklu bulunan iki kişiden İ.D'nin tahliyesine, S.A.'nın ise tutukluğunun devamına karar verildi. B.Y ve B.Y kardeşlerin ise bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesi istendi. Dava 23 Ekim 2019 tarihine ertelendi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 kişinin organize ettiği iddia edilen 14 yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verilerek istismar edilmesi olayıyla ilgili başlatılan ve Cafe Woods davası olarak bilnen davanın 6. duruşması, Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanık İ.D, 14 yaşındaki kız çocuğunu S.A ile birlikte arabasına alarak Mamak'tan Sincan'a gezdirmeye götürdüğünü ve olayla bir ilgilisi olmadığını iddia etti. “Aracıma gezme amaçlı aldım” diyen İ.D, “Tekrar kafeye bıraktığımda kafede insanlar vardı ve açıktı, böyle bir şey olacağını bilmiyordum yoksa izin vermezdim” diye konuştu. İ.D'nin avukatı da müvekkilinin içeride bulunduğu sürenin göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

İstismar sanığı S.A ise çocuğun kendi isteği ile kafeye geldiğini söyleyerek önceki ifadesinin değişmediğini belirtti. Çocuğun annesi N.D'nin avukatı Sevinç Hocaoğulları ise sanıkların tutukluluklarının devamını talep etti.

DAVA 23 EKİM'E ERTELENDİ

Duruşma sonunda olayla ilgili tanık sıfatıyla dinlenilmek istenen B.Y ve B.Y kardeşlerin zorla getirilmesi kararı verilirken tutuklu bulunan S.A'nın tutukluluğunun devamına, İ.D'nin ise tahliyesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 23 Ekim 2019 tarihine ertelendi. Karar sonrası anne N.D, bunu beklemediğini ifade ederek iki sanıktan birinin bırakılmasına tepki gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hüseyin Aykol cezaevine götürüldü

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencisi Feray Şahin'i öldüren polis meslekten ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...