11 Temmuz 2019 08:08

Adana'nın yiğit Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Altıokka'ya veda

Kanser nedeniyle 50 yaşındayken yaşamını yitiren Emek Partisi üyesi, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve TMMOB İKK eski yöneticisi Mustafa Altıokka düzenlenen törenle toprağa verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi üyesi, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi ve TMMOB İKK eski yöneticisi Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Altıokka, nükseden kanser hastalığı nedeniyle 50 yaşında yaşamını yitirdi.

Yoldaşları, dostları ve çalışma arkadaşları tarafından işyeri olan Çukurova Belediyesi önünde düzenlenen törende sosyalist Ziraat Yüksek Mühendisi Altıokka'nın çalışkan, kararlı, mücadeleci ve dürüst kimliğine dikkat çekildi.

"HEPİMİZİN DOSTUYDU"

Törende ilk sözü alan ZMO Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan, Altıokka ile 1984 yılında birlikte başladıkları Ziraat fakültesinde tanıştığını belirtti. Öğrenci mücadelesinde omuz omuza olduklarını aktaran Doğan, "ZMO örgütlülüğünde ve mücadelesine emekleri olan Mustafa çalışkan, dürüst, çok üretken bir arkadaşımızdı. Hepimizin dostuydu. İyi ki dostumdun, iyi ki yoldaşımdın, iyi ki meslektaşımdın” dedi. 

"BİZLERE ÖNDER OLMUŞ BİR KARDEŞİMİZDİ"

TMMOB İKK Sekreteri Erol Salman da Altıokka ile ziraat fakültesinde öğrenci mücadelesi içerisinde tanıştığını belirterek “Mahallede, sokakta, üniversitede, İHD’de TMMOB’deki emekleri yadsınamaz” dedi. Altıokka’nın ilkeli, çalışkan, mücadeleci ve devrimci özellikleri ile öne çıkan biri olduğunu vurgulayan Salman, “Üniversitede öğrencilerin içerisinde eğitim ve hak mücadelesinde, sendikasında 1 Mayıs alanlarında, İnsan Hakları Derneğinde demokrasi ve hak mücadelesinde, mesleki sorumluluk alanında TMMOB’de devrimci, yenilikçi bilimsel, teknik çalışmaları halka ulaştırmada bizlere önder olmuş kardeşimizdi” dedi.

"ADANA İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYIP"

Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanoğlu da Altıoka’nın yaşamını yitirmesinin yalnıza Çukurova Belediyesi için değil Adana için önemli bir kayıp olduğunu belirterek “Yerel yönetimler kısmında, hem Seyhan’daki çalışmalarında hem Çukurova Belediyesinin kurulmasında sonsuz katkı sunmuş bir arkadaşımız. Feyzaldığım bir kişi” ifadelerini kullandı.

"İŞÇİ SINIFININ İKTİDARINI SAVUNUYORDU"

Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek de Mustafa Altıokka'nın işçi sınıfı davasına bağlı bir sosyalist, bir devrimci olarak yaşadığını ve devrimci olarak öldüğünü dile getirdi.

Altıokka’nın DİSK'in yeniden kuruluşunda Adana’da aktif görev alıp Genel-İş Sendikasının örgütlenme çalışmalarında bulunduğunu hatırlatan İmrek, "Emek, demokrasi mücadelesine önemli katkılar yaptı. İşçi sınıfı içerisinde çalışma yaptı. Ziraat Mühendisleri Odası, İHD gibi birçok alanda çalıştı. Mustafa Altıokka aynı zamanda Emek Partisinin üyesiydi, kuruluş faaliyetlerinde yer aldı. İşçi sınıfının iktidarını savunuyordu. İşçi sınıfının günlük gazetesinin sadece okuru değildi, aynı zamanda Evrensel Gazetesi’ne yazılarıyla katkı sunan bir arkadaşımızdı. Düşüncelerinde çok inatçı ve kararlıydı. Çok zengin bir kişilikti, hiç yolundan sapmadı” dedi.

MUSTAFA ALTIOKKA KİMDİR?

1969'da doğan Mustafa Altıokka, 1988 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Emek ve demokrasi mücadelesi içerisinde yer aldı. DİSK/Genel-İş çalışmalarına katıldı. 2002/2005 ve 2010/2011 yıllarında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2010/2011 döneminde TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini üstlendi. Emek Partisi üyesi olan Mustafa Altıokka evli ve bir kız çocuğu babasıydı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da yolcu minibüsü otomobile çarptı: 12 yaralı

SONRAKİ HABER

Zübeyde Hanım Hastanesinin giriş katı kimyasal madde dökülmesi sonucu boşaltıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...