11 Temmuz 2019 07:56

CHP'li vekil Müzeyyen Şevkin: İşsizlikle boğuşan Adana turizm yatırımı bekliyor

CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana ve Türkiye turizminde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Ömer Üney/CHP Basın

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana ve Türkiye turizminde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

2006 yılında "Turizm Teşvik Bölgesi" ilan edilmesine rağmen turizm yatırımlarından çok çevreyi tahrip edecek termik santral projeleri ile anılan Karataş-Yumurtalık sahil şeridini Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, bugüne kadar bu şeride hiç yatırım yapılmadığını hatırlattı.

İşsizlikle kavrulan Adana’nın turizm yatırımı beklediğini dile getiren Dr. Şevkin, geniş ve bakir bir alana yayılan Karataş-Yumurtalık sahillerine yapılacak yatırımların yanı sıra hayata geçirilecek Karataş-KKTC feribot seferlerinin bölge turizmine büyük katkı sunacağını ifade etti.

MÜZE GİRİŞ ÜCRETLERİ VE YURT DIŞI HARCI NEDEN ZAMLANDI?

Türkiye genelinde 2018 yılı Ekim ayında müze giriş ücretlerine yapılan yüzde 50 zammın ardından bugünlerde yeni bir zammın hayata geçirildiğine işaret eden Şevkin, "Müzelere giriş ücretlerine şimdi de yüzde 20 zam yapılması planlanmaktadır. Bu zamlar, turizme darbe vurmayacak mıdır?" sorusunu yöneltti. Ayrıca, yurt dışı çıkış harçlarının da 15 liradan 50 liraya çıkarıldığını ifade eden Dr. Şevkin, "Bunun mantığını da anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

SEKTÖRÜN ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Gelen önerileri de aktaran Şevkin, "Turizm Bakanlığının AR-GE çalışmaları ve aktif kullanıcı tanıtım portalı var mı? Personel eğitimi ve dil eğitimine ilişkin çalışma var mı? Bakanlık, yurtdışı festival ve ‘workshop’ları ülkelerin özelliğine göre yapıyor mu? Çevre konusunda yerel yönetimlerle ilgili iş birliği var mı?" sorularına yanıt verilmesini istedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seyyar satıcılar Sultangazi Belediyesi önünde cezalara isyan etti

SONRAKİ HABER

Ecem Balcı davası 3 Ekim'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...