11 Temmuz 2019 06:58

AB'den Türkiye'ye Kıbrıs yaptırımı: Mali yardım ve üst düzey diyalog kesilecek

Reuters’ın taslak metne dayandırdığı habere göre AB, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye verilen mali yardımı 2020’de kesecek ve üst düzey diyaloğu askıya alacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye uygulamayı planladığı olası yaptırımlar basına sızdırıldı.

Reuters'ın son dakika haberi olarak duyurduğu gelişmede AB'nin taslak metnini yayınladı. Metinde, "Avrupa Birliği Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki 'yasa dışı' sondaj çalışması dolayısıyla hava ulaşımı anlaşması görüşmelerini ve Türkiye ile üst düzey diyaloğu askıya aldı" ifadesi yer alıyor.

Habere göre, AB, Türkiye’ye birliğe katılım sürecinde verilen mali yardımı 2020’de kesmeyi planlıyor; bu amaçla Avrupa Yatırım Bankası’ndan Türkiye’ye verilen fonların gözden geçirilmesi istendi.

AB'nin Türkiye'nin sondaj çalışmalarının devam etmesi durumunda başka önlemler de alacağı bildirildi.

KESİN KARAR PAZARTESİ VERİLECEK

Habere göre, Avrupa Birliği’nin ortak aldığı belirtilen bu karar bugün Brüksel’de üye devletlerin temsilcileri ile görüşülecek. Kararda hâlâ değişiklik yapılabileceği, son halinin pazartesi günü yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edileceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arnavutköy'de fırlayan kamyon lastiği kaldırımdaki çocuğa çarptı

SONRAKİ HABER

Afrin'de bomba yüklü yakıt tankeri patladı: 13 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...