10 Temmuz 2019 14:23

TRT'de sendikal faaliyete engel: Şube yöneticisi kuruma alınmadı

TİS çalıması sürdürmek için TRT İzmir Bölge Müdürlüğüne giden Haber Sen 6 Nolu Şube Yöneticisi Binali Erdoğan içeri alınmadı.

Haber Sen Yöneticisi Binali Erdoğan'ın TRT İzmir Müdürlüğüne alınmadığına dair tutanak.

Paylaş

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) çalıması sürdürmek için içeri girmek isteyen Haber Sen 6 Nolu Şube Yöneticisi Binali Erdoğan'ı güvenlik talimatıyla içeri almadı.

Toplu İş Sözleşmesi kapsamında sandık kurmak üzere girdiği TRT İzmir Bölge Müdürlüğü binasında güvenlik ekibi tarafından talimat geldiği gerekçesiyle içeri alınmayan Haber Sen 6 nolu şube yöneticisi Binali Erdoğan da sendikal faaliyetin engellenmesinden dolayı tutanak tuttu.

Tutanakta, "Haber Sen 6 Nolu Şube Yöneticisi Binali Erdoğan, 9 Temmuz 2019 günü saat 10.00’da toplu iş sözleşmesi kapsamında sandık kurmak üzere girdiği TRT İzmir İl Müdürlüğü binasında güvenlik ekibi tarafından talimat geldiği gerekçesiyle içeri alınmamıştır. Kendisi daha öncesinde de defalarca kuruma giriş yaptığı halde böyle bir uygulama ile karşılaşmamıştır. Tamamen keyfi bir şekilde sendikal faaliyette bulunma hakkı ihlal edilmektedir" ifadeleri yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul müdürü, Beykoz Anadolu Lisesini kiraya vermiş

SONRAKİ HABER

TBB: Termik santrallere çevre yükümlülüğünden 3 yıl muafiyet getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...