10 Temmuz 2019 14:04

Okul müdürü, Beykoz Anadolu Lisesini kiraya vermiş

2004 yılında dönemin müdürü Osman B'nin okulun zemin katı ve bodrumunu tekstil firmasına kiraya verdiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: twitter.com/barisyarkadas

Paylaş

İstanbul Beykoz Anadolu Lisesinin 2004 yılında dönemin müdürü Osman B. tarafından kiraya verildiği ortaya çıktı. 8,5 ay okulun zemin ve bodrum katında faaliyet gösterip okuldan ayrılan tekstil atölyesi ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından kiracı firma, icra dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesine gelerek icra işlemi başlattı. Bu sırada okulda öğrenim gören yaz okulu öğrencileri ise bahçenin dışına çıkarıldı.

ŞİMDİ İMAM HATİP’TE MÜDÜR

Yaşananları “Aziz Nesinlik bir hikaye” olarak niteleyen CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, okulun bodrum katını bir tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralayan Osman B’nin, şu anda bir İmam Hatip lisesinde müdürlük yaptığını söyleyerek lisenin nasıl bir ticarethane gibi kullanıldığını şöyle anlattı:

"Lisenin zemin ve bodrum katı, 2004 yılında okul müdürü tarafından, bir tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralanmış. Şirket, okulun iki katında 8.5 ay faaliyet yürüterek üretim yapmış.

8,5 ay sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kiracı firmaya ve okula bir ihtarname yollayarak ilgili alanların ‘okul birleştirmesi yapılacağı’ gerekçesiyle boşaltılmasını istemiş. Konu yargıya taşınmış ve yerel mahkeme, tekstil firmasına kiralanan alanı boşalttırmış."

Kiracı firma Butik Konfeksiyon bunun üzerine temyize gitmiş ve üst mahkeme, kiracıyı haklı bularak ve kiracının 8,5 milyon TL zarara uğradığını tespit etmiş. Butik Konfeksiyon da hem zararın temini hem de eski yerine taşınmak için Milli Eğitim Bakanlığına başvurmuş.

MEB, ‘Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün’ deyince, firmanın sahibi tekrar mahkemeye giderek işlemleri başlatır. Ve kiracı firma, dün icra dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi'ne gelerek icra başlattı.

Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri de bahçenin dışına çıkarıldı. İcra Dairesi, tespitlerin ardından alt katların boşaltılmasına ilişkin kararı okul yönetimine tebliğ etti. Araya giren kişiler sayesinde, kiracı firma, okulun alt katının eski haline getirilmesi ve kendilerine teslim edilmesi için 6 gün süre tanıdı. Firma, iş kaybı olduğu gerekçesiyle günlük 6 bin TL de zarar temini talep etti. Okul yönetimi bu talebi de kabul etmek zorunda kaldı.

İcra işlemi bitti. Okul yönetimi okulun alt katını tekstil atölyesine çevirmek için çalışmalara başladı. Okulu kiraya veren dönemin okul müdürü ise şu an bir İmam Hatip'te müdür."

OKUL İDARESİNDEN AÇIKLAMA

Beykoz Anadolu Lisesinin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme yazısında olayla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Okulumuz Beykoz Anadolu Lisesi'nin mahkeme kararı ile zemin katı boşaltılarak üst kata taşıma işlemi gerçekleşmektedir.  Bu süreç okulumuzun eğitim ve öğretimini aksatmayacaktır. Çözüm yolları için ilçe ve il milli eğitim müdürlüğü gerekli çalışmayı yapmakta olup bu sorunun kısa sürede çözüleceğini beklemekteyiz. Okulumuzun kapanacağı ile ilgili haberlere itibar edilmemesini tüm velilerimize önemle duyururuz. Şu an üst kat bahçe ve okul girişi bize ait olup destekleme kursları aksatılmadan üst katta devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek durumundayız

SONRAKİ HABER

TRT'de sendikal faaliyete engel: Şube yöneticisi kuruma alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...