10 Temmuz 2019 13:18

Faytona Binme Atlar Ölüyor İnisiyatifi: İBB faytonları kaldırsın

Faytona Binme Atlar Ölüyor İnsiyatifi Sözcüsü, İstanbul Adalar'da kullanılan faytonların kaldırılması için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Adalar’a gelen turist sayısındaki artışa paralel olarak faytonlarda çalıştırılan atların ölümünde de artış olduğunu söyleyen Faytona Binme Atlar Ölüyor İnsiyatifi Sözcüsü Elif Ertürk, zaman kaybedilmeden faytonların kaldırılması için istanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

Hayvanlara ait projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Ertürk, “Belediye başkanlarının göreve gelir gelmez insanlara yönelik çalışmalar yapıyor, şu an İstanbul’daki en büyük sorun fayton sorunu ve bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.

Her şeye rağmen toplumda faytonlara binmeme konusunda bir duyarlılık oluşmaya başladığını söyleyen Ertürk, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çok fazla zaman geçirmeden faytonları kaldırması ve sorunu kökten halletmesi gerekiyor. Emekliye ayrılan atların yaşamını garanti altına alınıp, bir tesis kurulması gerekiyor. Tesisler varsa bu tesislerin düzenlenmesi ve atların yaşam ortamı haline getirilmesi önemlidir. Fayton sorunu çok kısa sürede halledilebilecek bir sorun değil ama bu çalışmalara hemen başlanması gerekiyor” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, suçu görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’ya attı

SONRAKİ HABER

Finlandiya Dışişleri Bakanı AB'yi temsilen Sudan'a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...