10 Temmuz 2019 13:10

Eğitim sendikalarından ortak açıklama: Üyelerimizin hakları gasbediliyor

Eğitim sendikalarının İskenderun şubeleri, yaptıkları ortak açıklamayla atanma taleplerinin ilgili makamlara iletilmediğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş İskenderun şubeleri, yaptıkları ortak açıklamayla eğitim emekçilerinin atanma taleplerinin ilgili makamlara iletilmediğini ifade ederek konuya tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen binasında yapılan açıklamaya Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Karadaş, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık ve Eğitim-İş Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları katıldı. Açıklamayı okuyan Yavuz Selim Yanık, "1-31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde ve ilimiz Hatay’da proje okullarına öğretmen ve yönetici atama ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ilana çıkmamıştır ve ilana çıkılmadan işlem yapıldığı duyumu kamuoyuna yansımıştır. İskenderun’da bu yönetmeliğe göre işlem yapılan 4 tane okul vardır. Bunlar Tosçelik Fen Lisesi, Makzume Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Bizler de hak sahibi olduğunu düşündüğümüz meslektaşlarımızdan ilgili mevzuat hükümlerine göre bu okullara yönetici ve öğretmen olarak atanabilecek olanları bilgilendirdik. Meslektaşlarımızda atanma talebiyle dilekçelerini ilgili yerlere verdiler. Ancak İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticisi olduğumuz sendikalara üye olan ve sendikalarımız üyesi olmayan meslektaşlarımızdan bazılarının proje okullarına yönetici olarak atanma isteğinde bulundukları dilekçelerini ilgili makamlara sevk etmeyip, yetkileri ve görevleri olmadığı halde ‘Herhangi bir işlem tesis edilememiştir’ şeklinde bir yazı ile cevap vermiştir” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün taleplerin değerlendirilmesi ile ilgili bir işlem yapmaya veya yapmamaya yetkisi olmadığını ifade eden Yanık, “Proje okullarına atanma hakkı olmayan bir öğretmenin dahi dilekçesini uygun görüş yazarak üst makamlara sevk edildiği iddia edilmektedir. Bu şekilde meslektaşlarımızın hakları gasbedilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu hukuksuzluğa dur demesini, hak sahibi olan meslektaşlarımızın hakkını korumasını istiyoruz” diye konuştu. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Kozağaçlı: Yangın güvenliği iddiasıyla evraklarım gösterilmiyor

SONRAKİ HABER

Metin Kahraman: Kültür insanlarını sürece dahil etmemek büyük bir hataydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...