10 Temmuz 2019 13:04

Selçuk Kozağaçlı: Yangın güvenliği iddiasıyla evraklarım gösterilmiyor

Avukat Selçuk Kozağaçlı, yangın güvenliği nedeniyle dava evraklarının kendisine gösterilmediğini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

ÇHD üyesi 22 avukatın yargılandığı davada söz alan tutuklu Selçuk Kozağaçlı, "Yangın güvenliği nedeniyle dava evraklarım bana gösterilmiyor." dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın aralarında bulunduğu toplamda 22 avukat hakkında 2013 yılında “DHKP-C yöneticisi oldukları" iddialarıyla açılan davanın duruşması İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Başka bir davadan tutuklu avukatlar Selçuk Kozağaçlı ile Ebru Timtik'in hazır edildiği duruşmada, tutuksuz yargılanan bazı avukatlar da hazır bulundu.

"HÜCREDE YATACAK YERİM KALMIYOR"

Duruşmada ilk olarak savunma yapan Selçuk Kozağaçlı, dosyada yer alan evrakların kendisine verilmediğini söyledi. Kozağaçlı, "Mahkemeye sitemimdir, sizden dosya evraklarını üç kere istedim. Avukatlarım bunu bana veremiyor; çünkü yargılandığım davalar basılı halde 100 bin sayfa tutuyor ve ben 12 metrekarede kalıyorum. Hepsini üst üste dizdiğimde hücrede bana yatacak yer kalmıyor. Yangın güvenliği nedeniyle dava evraklarım bana gösterilmiyor.” dedi. Kozağaçlı’nın ardından Ebru Timtik söz alarak, suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi. Daha sonra avukatlar söz alarak, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını istedi. Savcının da dosyada ki eksik hususların giderilmesini istemesi üzerine mahkeme heyeti, dosyada ki eksik hususların giderilmesi için süre talebini kabul ederek, duruşmayı 25 Aralık’a erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

İşe geri dönmek için 449 gündür direnişte olan Cargill işçileri davayı kazandı

SONRAKİ HABER

Eğitim sendikalarından ortak açıklama: Üyelerimizin hakları gasbediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...