10 Temmuz 2019 12:32

Van'da kayyumun kapattığı kurumlar yeniden açılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, kayyum döneminde kapatılan kurumların açılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayyumun kapattığı kadın, çocuk, kültür ve sanat kurumlarının tekrar açılması için çalışmalarına başladıklarını belirten Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, özellikle kadınların belediyenin tüm hizmetlerinden yararlanması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesine (VBB) atanan kayyumun kapattığı veya işlevsiz bıraktığı kadın, çocuk, gençlik ve kültür-sanat kurumları yeniden açılıyor. Kayyum atanmasının ardından belediyenin kadın sığınma evi ve "Alo Şiddet Hattı" kapatılırken, belediye otobüslerinde kadınlara haftada bir gün kullanılmak üzere verilen ücretsiz hizmetler ise iptal edilmişti. Yine Rojîn Yaşam Merkezinin ismi “Kadın Yaşam Merkezi” olarak değiştirilmiş ve çalışanları işten çıkarılmıştı. Kültür sanat alanında da her yıl bin ila bin 200 arası öğrencinin sanat eğitimleri aldığı Nûda Kültür Merkezi kapatılırken, belediye bünyesinde kent kültürüyle alakası olmayan mehter takımı kurulmuştu.

"ŞİDDETLE MÜCADELE BELEDİYENİN GÖREVİ"

Yapılan bu tahribatların giderilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden VBB Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, tüm kurumların yeniden açılması için çalışma başlattıklarını söyleyerek, “Belediyecilik sadece yol yapmak, asfalta dökmek, kanalizasyon, su gibi hizmetleri yapmak değildir. Tam anlamıyla toplumun var olma koşullarını yaratan bir mekanizma yakalamaktır” dedi.

KADIN POLİTİKALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU

Parti politikası olarak yıllarca dile getirdikleri gibi kapatılan bütün kurumları tekrar açacaklarını vurgulayan Özgökçe, “Kapatılan Nûda Kültür Merkezimiz vardı ve kayyum döneminde ne yazık ki kaderine terk edilmişti.  Binanın tadilatını yaparak, bütün işleviyle tekrar hayata geçireceğiz. Açılışını da bir hafta içerisinde yapacağız. Bununla birlikte Kadın Sığınma Evi’ni adın kapatmışlardı. Bu merkezi yeniden açacağız. Anadilde eğitim veren kreş sayısını artıracak, var olan kreşi ise işlevine uygun hale getireceğiz. İlçelerde de kreşlerin yapılması için çalışmalara başladık. Kayyum döneminde kapatılan Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'nı tekrar kurduk. Bunun kararını meclis olarak aldık ve yakın zamanda gerekli atamayı yapacağız. Her yönüyle daha güçlü bir şekilde kurumlarımızı açacağız ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

"KADINLAR HER HİZMETTEN YARARLANACAK"

 Özgökçe, şöyle devam etti: “Talepleri değerlendirerek en çok hangi konuda talepler var ise o alanda eğitim ve atölye benzeri çalışmaları yapan birimler kuracağız. Bununla birlikte istihdam, sağlık alanına yönelik çalışmalar, farkındalık, kadının hayata katılmasını güçlendireceğiz. Yine kararını aldığımız 'Jin Kart' uygulamasını hayata geçireceğiz. Jin kart sadece ulaşım aracı değildir. Jin kart belediyenin tüm hizmetlerinden kadınların daha avantajlı bir şekilde faydalanacağı bir karttır. Kadının kentte yaşarken, kendini gördüğü, hissettiği, kendini tariflendiği bir hayat kurmayı planlıyoruz." (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

KHK'li Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Kılıç: Bu zulmü yaşatanlardan biri Arınç

SONRAKİ HABER

Fethiye'de 3 metre uzunluğundaki ölü balina kıyıya vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...