10 Temmuz 2019 12:15

KHK'li Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Kılıç: Bu zulmü yaşatanlardan biri Arınç

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın açıklamalarına, ihraç edilen Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç tepki gösterdi: "Bize bu zulmü yaşatanlardan biri de Arınç."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın maaşına yapılan zam ile birlikte tartışmalar sürerken, Arınç’ın yaptığı “Maaşımın yarısını da KHK mağdurlarına vereceğim” açıklamasına Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç’tan tepki geldi. Kılıç, “Bize bu zulmü yaşatanlardan biri de Arınç’tır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde, YİK üyesi Bülent Arınç’ın maaşına yapılan zam ile birlikte yaptığı “KHK’lilere maaşımın yarısını vereceğim” açıklamasına tepkiler sürüyor. Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, KHK ile ihraç edilenlerin Arınç’ın söylemelerini kınadığını belirtti.

“BİZ ONLARA ASLA İTAAT ETMEYİZ”

Kılıç, “Her şeyden önce Bülent Arınç’ın AKP içinde önemli bir misyonu olmasından kaynaklı bugün yaşadıklarımızda, bize yaşatılanlarda onun parmağı var. Bize bu zulmü yaşatanlardan biri de Bülent Arınç’tır. Maaşı tartışılmıştı ve maaşının yükseltilmesi noktasında insanların eleştirisine hakaretle yanıt vermişti. Ben bir ihraç olarak şunu söyleyebilirim, hukuksuzca ihraç edildik, bu her birimize, ailelerimize dokundu. Bugün toplumdaki diğer kesimlere dokunduğu kadar Arınç’ın o söylemi de o kadar bizi incitmiştir, o kadar dokunmuştur. Bizi açlıkla terbiye etme politikasının zirveye ulaştığı bir söylemdir” diye konuştu. Onurlarıyla yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Kılıç, “Biz demokrasiyi, hukuku, adaleti savunduk ve bundan dolayı bizi ihraç ettiler. Biz asla onlara itaat etmeyiz. Bu söylem bizi daha aşağılamıştır. Dolayısıyla Arınç’ı bu söyleminden dolayı kınıyoruz” dedi.

“İŞİMİZİ BİRİLERİNİN KOLTUĞUNA KURBAN ETMEYİZ”

“On yıllarımızı vererek elde ettiğimiz işimizi hukuksuz bir şekilde elimizden aldılar” diyen Kılıç, “Biz tekrar işimizi almak istiyoruz. Çünkü birilerinin koltuğuna kurban etmeyiz o işimizi. Dolayısıyla pasaportlarımız şu an rehin durumda, çalışma hakkımız gasbedilmiş durumda, yani herhangi bir özel okulda da çalışma hakkımız elimizden alınmış. Bizleri neredeyse sosyal ölü haline getirmişler. Biz vatandaşlık hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

Dönem dönem KHK’lilere yönelik söylemleri, saldırıları hatırlatan Kılıç “Son olarak İstanbul seçimlerinde KHK’li ihraçların oy kullandıkları için seçimlerin iptali gündeme geldi. Bu da inciticiydi, bizi insan yerine, vatandaş yerine koymuyorlar” dedi. Bu zihniyetin sahiplerinden birinin de Arınç olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Bülent Arınç bu politikaları oluşturanlardan biridir. Gün gelecek onlardan hesap soracağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

600 milletvekili 691 madde, Erdoğan 1915 madde çıkardı

SONRAKİ HABER

Van'da kayyumun kapattığı kurumlar yeniden açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...