10 Temmuz 2019 11:50

AKP’den revizyon için “muhalefetle görüşebiliriz” açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'li milletvekilleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız muhalefet liderleriyle de görüşebilir" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi birinci yılını doldururken sistemde revizyon tartışmaları da sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek” dedi. Konuyla ilgili muhalefetin de görüşünün alınabileceğini belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımız, muhalefet liderleriyle de görüşebilir” dedi.

Çelik, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle ilgili geniş bir değerlendirme yapılıyor. Sistem meşrudur, milletin onayından geçmiştir. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş üyesi işçiler: Grevle hükümete ders vermeliyiz

SONRAKİ HABER

AKP hükümetine Doğu Akdeniz baskısı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa