16 Ekim 2012 05:30

TGDP: Gazeteci Duman hakkında alınan karar hukuki değil

TGDP, Atılım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hatice Duman ve TGDP Sözcüsü Necati Abay hakkında Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin verdiği kararı kınadı.Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğu belirtilerek, Duman hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'

TGDP: Gazeteci Duman hakkında alınan karar hukuki değil
Paylaş

TGDP, Atılım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hatice Duman ve TGDP Sözcüsü Necati Abay hakkında Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin verdiği kararı kınadı.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğu belirtilerek, Duman hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği müebbet hapis cezasını onaylayarak Yargıtay'ın ilk kez bir gazetecinin müebbet hapis cezasını onadığı kaydedildi. Bu kararın polis komplosunun hukukileştirilmesi olduğu belirtilen açıklamada, Abay hakkında örgüt yöneticisi olduğu gerekçesiyle verilen 18 yıl 9 aylık hapis cezasını bozma gerekçesinin ise Abay'ın lehine olmadığı kaydedildi. Yargıtay'ın Abay'ın "örgüt yöneticiliğinden" değil, "örgüt üyeliğinden" cezalandırılmasını talep etmesinin de polis komplosunun Yargıtay kararıyla tescillendiğinin kanıtı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak Yargıtay'ın iki gazeteciyle ilgili verdiği kararın hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz ve protesto ediyoruz. Başta basın meslek kuruluşları, insan hakları savunucuları olmak üzere basın özgürlüğünü savunan tüm kişi ve kurumları bu adaletsiz karara karşı duyarlılık göstermeye çağırıyoruz" diye kaydedildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakü’de düzenlenen 12. ECO Zirvesi, Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kesinlikle harp malzemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...