10 Temmuz 2019 10:04

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek istifa etti

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı görevinden istifa etti. Şimşek, İBB şirketlerinden İSPARK A.Ş.’nin de hâlâ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Görsel, İBB'nin YouTube hesabındaki "İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanı İhsan Şimşek'ten Kuruyan Ağaçlarla Alakalı Açıklama" adlı videodan alınan ekran alıntısıdır

Paylaş

7 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yapan Mehmet İhsan Şimşek görevinden istifa etti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, 2004 yerel seçimleri ile birlikte İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atanan Mehmet İhsan Şimşek, 2012 tarihinde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı görevine getirildi. Şimşek, Okmeydanı Okçular Tekkesi bünyesinde kurulan Okçular Vakfının da mütevelli heyetinde bulunuyor.

İSPARK'TAKİ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Mehmet İhsan Şimşek, 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte yolsuzlukla gündeme gelen ve İBB'nin en çok tartışılan şirketlerinden İSPARK A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı görevini ise sürdürüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'den istifa eden yöneticilerin büyükşehire bağlı iştirak şirketlerindeki görevlerini bırakmadıklarını, bu yüzden yönetimlerin yenilenemediğini söylemişti. İmamoğlu, "Orada (iştiraklerde) yüzde 100 sorumluluk sahibi olabilmiş değilim. Niye? Oradaki yöneticiler ısrarla diyorlar ki ‘biz gitmeyiz.' Bu bakımdan bence çok etik davranılmıyor. 35 milyara yakın iştirakler bütçesi var. O bütçeleri yönetebilmemiz için oradaki yönetim kurullarına insanları atamamız lazım bizim. Görevlendirmemiz lazım. Orada genel kurulların yapılması lazım" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de bir tır işçileri taşıyan iki minibüse ve bir yayaya çarptı: 12 yaralı

SONRAKİ HABER

Metrobüste tacize maruz bırakılan kadın şikayetçi oldu, şüpheli gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...