10 Temmuz 2019 08:51

Papua Yeni Gine'de kabile katliamı: 24 kişi öldürüldü

Papua Yeni Gine'de kabileler arasında çıkan çatışmada yaşanan katliamda çocukların ve hamile kadınların öldürüldüğü belirtildi.

Sentinelese kabilesi - 2005 | Fotoğraf: Christian Caron (CC A-NC-SA)

Paylaş

Papua Yeni Gine’nin (PNG) Hela eyaletinde, kabileler arasında çıkan çatışmada, aralarında hamile kadın ve çocukların da bulunduğu 24 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

AA'nın aktardığı, PNG Post-Courier’de yer alan habere göre, 6 Temmuz'dan bu yana şiddet olaylarının yaşadığı Hela eyaletindeki Munima, Peta ve Karida köylerinde toplam 24 kişi öldürüldü. Öldürülen kadınlardan 2'sinin hamile olduğuna yer verilen haberde, öldürülen çocukların 1-15 yaşlarında oldukları kaydedildi.

Kabileler arasında daha önce yaşanan kavgadan kaynaklı olduğu belirtilen cinayetlerle ilgili açıklamada bulunan PNG Başbakanı James Marape, eyalette yaşayan 400 bin kişinin güvenliğini yaklaşık 60 polisin sağlamasının mümkün olmadığını vurgulayarak, güvenliğin sağlanması için daha fazla polise ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Marape, katliamı gerçekleştirenlerin ölüm cezasına çarptırılacaklarını kaydetti.

PNG’nin, Enga eyaletindeki Porgera altın madeni yakınlarında Kandep ve Paiela kabileleri arasında Kasım 2018’de patlak veren şiddet olaylarında 10 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin S-400 açıklamasına yanıt verdi

SONRAKİ HABER

Yunanistan seçimleri: Yeni Demokrasi’yi hükümete SYRIZA getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...