10 Temmuz 2019 07:17
Son Güncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2019 15:58

Hakkari Milletvekili Leyla Güven TBMM'de yemin etti

Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 1 yıl sonra Meclis'te yemin etti. Yemininin ardından konuşan güven "Kapı aralandı, bundan sonrası bizim çabamıza bağlı" dedi.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, yemin ederek çalışmalarına başladı.

Milletvekilli seçilmesinin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra Meclis Genel Kurulu’nda yemin eden Güven, “Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi”nin maddelerinin görüşüleceği Genel Kurul’da, gündem dışı konuşmaların ardından kürsüye çıkarak milletvekili yeminini etti. Güven, yemin ettikten sonra HDP’li ve CHP’li milletvekilleri alkışladı. Yeminin ardından Güven, Genel Kurul çalışmalarına katılabilecek ve komisyonlara üye olabilecek.

GÜVEN: KAPI ARALANDI BUNDAN SONRASI BİZİM ÇABAMIZA BAĞLI

Meclis’teki yemininin ardından HDP Genel Merkezi’ne geçen Leyla Güven alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı. Güven, "Evet kapı aralandı bundan sonrası bizim çabamıza bağlı” diyerek mücadeleye devam edeceğinin mesajını verdi.  

Güven, açlık grevi sürecinde ortaya konulan çaba ve sahiplenmenin önemine dikkat çekti. Güven, “Açlık grevine başlarken aslında grup disiplinine aykırı bir durumdu ama beni anlayacağınızı düşündüm ve siz de hiç tereddüt etmediniz beni anladınız. Başta Beyaz Tülbentli Annelerimiz olmak üzere Eş Genel Başkanların ve partinin bütün kademelerinde çalışan arkadaşların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının çalışmalarını izledim. Herkes ama herkes benim ismimi zikrederek bu direnişi sahiplenmeye çalıştı” dedi. 

"DİRENİŞ BİR NOKTAYA GETİRDİ BİZİ"

Açlık grevi sürecinde dayanışmanın kendisini çok etkilediğini kaydeden Güven, “Dayanışmaya gelen Karadeniz heyetinden tutalım özellikle Türkiye cephesinden gelen bütün yoldaşlar müthiş destek verdiler. Kakai heyetinden tutalım Başûr'dan, Rojava'dan, Rojhilat’tan gelen yoldaşların dayanışması çok farklıydı. Diyordum evet onlarda sesimizi duymuş. Yurt dışından heyetler geliyordu, evet onlar da duymuş. Demek ki herkes duydu, demek ki tecrit artık herkesin gündeminde. Dolayısıyla başta alanları terk etmeyen kadınlar olmak üzere bütün halkımız imkan dahilinde direndi ve direniş bir noktaya getirdi bizi” ifadesinde bulundu.

"MÜCADELE DEVAM EDİYOR"

Mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Evet kapı aralandı, Bundan sonrası bizim çabamıza bağlı. Bütün kurumlar herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Sonuçta kazanım varsa eğer o kazanım hepimizin. Ben sadece ilk adımı attım. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yolumuz uzun ama tünelin ucunda ışık görüyorum. Umuyorum o ışığa en kısa zamanda ulaşırız.”

31 Ocak 2018 tarihinde tutuklanan Güven, cezaevindeyken 24 Haziran seçimlerinde Hakkari Milletvekili seçildi. Tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde 8 Kasım’da, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi başlatan Güven, eyleminin 79’uncu gününde cezaevinden tahliye edildi.

Eylemini, Diyarbakır’daki evinde devam ettiren Güven, Öcalan’ın "Açlık grevi ve ölüm oruçları amacına ulaştı, eylemlerin sonlandırılmasını bekliyorum" çağrısından sonra, 200’üncü gününde açlık grevini sonlandırdı.

Leyla Güven, açlık grevinin ardından hastanede bir süre tedavi olduktan sonra 9 Haziran'da taburcu edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üsküdar’da özel halk otobüsüyle minibüs çarpıştı: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Üstü açık kanalizasyon çukuruna düşen 6 yaşındaki çocuk ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...