09 Temmuz 2019 18:16

Meclis Genel Kurulu'nda MHP’li vekiller CHP’li Özgür Özel'in üzerine yürüdü

Meclis'te AKP'nin çalışma takvimine ilişkin önerisinin görüşülmesi sırasında gerginlik yaşandı. MHP’li milletvekilleri CHP'li Özgür Özel'in üzerine yürüdü.

Fotoğraf: Emin Sansar

Paylaş

AKP'nin, çalışma takvimine ilişkin grup önerisinin görüşmelerinde MHP ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. CHP’li milletvekillerin af tartışmalarını yeniden dile getirmesi ve MHP'yi eleştirmesi üzerine MHP'li vekiller Özgür Özel'in üzerine yürüdü.

Meclis Genel Kurulunda AKP'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisinin görüşülmesi sırasında AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine bir an önce başlamak ve teklifi bir an önce yasalaştırmak istediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin Meclisin nasıl çalışacağını, nasıl tatile gireceğini planladığını belirtmesine tepki gösterdi. Özel, "Yargı reformu diye İstanbul seçiminden önce Meclisin yapacağı bir işi yürütmenin işiymiş gibi ele alıp müjdeler verenler, nereye gidiyorsunuz? Gazeteciler, milletvekilleri, partilerin eş genel başkanları hapisteyken nereye gidiyorsunuz? Tatili hak edecek hangi kanunları yaptık da gidiyoruz?" dedi. 

Söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise MHP'nin şartlı ceza indirimi ile mahkum yakınlarının duygularının istismar etmediğini savunarak "AK Parti'nin içinde yer alacağı bir uzlaşma temin edilmeden bunun uygulanma imkanının olmayacağının CHP tarafından bilinmesine rağmen sadece millete poz vermek için buralarda bu şekilde konuşmayı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in "24 Haziran'da size oy veren mahkum yakınları, kendilerini açıkça aldatılmış, kandırılmış ve istismar edilmiş hissediyorlar. Yazıklar olsun" diyerek eleştirilerini sürdürmesinin ardından sözlü sataşma yaşandı ve MHP milletvekilleri Özel'in üzerine yürüdü.

Özel daha sonra Twitter hesabından Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasını paylaştı. Özel konuşmasında AKP ve MHP'yi af tartışmaları ve EYT'liler üzerinden eleştiriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatta iş cinayeti: Kaçak elektrik akımına kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

İstanbul için sağanak uyarısı (10 Temmuz 2019)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...