09 Temmuz 2019 05:14
Son Güncellenme Tarihi: 09 Temmuz 2019 06:14

200'den fazla muvazzaf asker için yakalama ve gözaltı kararı verildi

Çok sayıda ilde yürütülen "FETÖ" soruşturmaları kapsamında, 200'den fazla muvazzaf asker hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması" soruşturması kapsamında, 176 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgütsel iletişim modeline uygun şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Emniyet TEM Şube Müdürlüğü arasındaki koordineli çalışma sonucunda tespit edilen, mensup olunan kuvvete göre tasnif edildiğinde; 100'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 33'ü Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 37'si Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 6'sı Sahil Güvenlik Komutanlığı'na mensup 1 albay, 2 yarbay, 5 binbaşı, 7 yüzbaşı, 100 üsteğmen, 18 teğmen ve 43 astsubay olmak üzere tamamı muvazzaf 176 askeri personel şüpheli hakkında eş zamanlı olarak uygulanmak üzere yakalama ve gözaltı talimatı verildiği bildirildi.

Şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları işlemlerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ortaklaşa devam edildiği belirtildi.

İZMİR'DE DE SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

İzmir'de yürütülen soruşturmada, 20'si muvazzaf, 5'si eski asker ile bu kişilerle irtibatlı oldukları iddia edilen 10 sivil hakkında yakalama kararı verildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Amasya, Kocaeli, Adana, Batman, Çanakkale, Malatya, Diyarbakır, Konya, Kırşehir, Mersin, Manisa, Tekirdağ ve Denizli'de başlatılan eş zamanlı operasyonda şu ana kadar 8 kişi gözaltına alındı.

Diğer zanlıların yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Gözaltı kararı verilenler arasında aktif görevde 2 üsteğmen, 2 teğmen, 16 astsubay ile meslekten ihraç edilen 1 yarbay ile 1 astsubay, açığa alınan 2 üsteğmen ve istifa eden 1 pilot yüzbaşı buluyor.

ByLock kullanıcısı oldukları iddia edilen 10 sivil zanlılın ise askerlerle irtibatlı oldukları belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "FETÖ" soruşturmasında ise, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Atom Enerjisi: İran uranyum zenginleştirme seviyesini aştı

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığından hasta ziyareti genelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...