09 Temmuz 2019 00:39

Otobüs 4 oldu, öğrenciye dert oldu

Tes-İş Yatağan Şube Yöneticisi Kemal Özcan Muğla'daki ulaşım zammını değerlendirdi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Kemal ÖZCAN
Tes-İş Yatağan Şube Yöneticisi

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi 1 Temmuz 2019'da, Muğla genelinde ulaşıma yüzde 20 ile yüzde 45 arasında güncelleme (zam) yapıldığını duyurdu. AKP’den çalmışlar zam değil, güncelleme. Milleti söğüşlemenin taktiği hep aynı.

Muğla’da okuyan öğrenciler bu güncellemeye tepki gösterdi.

‘Otobüs 4 oldu, öğrenciye dert oldu’ yazılı pankartla basın açıklaması yaptılar.

Zamların geri alınmasını talep eden öğrenciler, Kötekli’deki Yoğurtçu parkında buluşarak zammı protesto ettiler.

Muktedirler böyle durumlarda sağır olur duymazlar, kör olur görmezler.

Nasıl olsa bir müddet sonra millet alışır, unutur diye düşünür halkının sarrafı olan aristokrat kafa.

Martın sonunda bahar hayallerimiz vardı bizim.

Her şey çok güzel olacak filan diye düşünüyorduk.

İstanbul’da oldu ama Muğla’da olamadı maalesef.

İmamoğlu öğrenciye indirim yaptı diye sevindik.

Belki gaza gelirde Osman Gürün pardon Doktor Osman Gürün de indirim yapar diye bekledik.

Bırakın indirimi, enflasyonun yüzde 18 açıklandığı bir dönemde yüzde 40-45 zam yaptı.

Zaten pahalı olan ulaşım iyice zamlandı.

Geçenlerde muhtarlarla yaptığı bir toplantıda, “Benzine ben mi zam yaptım arkadaşlar?​’ diye dert yanmış.

Bak sen topu hükümete atıyor. Benzin fiyatları Muğla’da farklı, İstanbul’da farklı mı? Değil, önemli olan meseleye bakış açısı, yaklaşım. Halktan kopuk tüccar kafasıyla belediyecilik yapılırsa sonuç bu olur.

Belediye kar-zarar hesabı yapmaz, bedeli ne olursa olsun o kentte yaşayan insanlara hizmet eder.

Komşu belediyeler ile kıyasladığımızda bile hizmette ne kadar kabızlık çekildiğini açık seçik görebiliyoruz.

Mesela dibimizdeki Aydın büyükşehir belediyesinde, Halk Ekmek, Halk Süt, Ege Et gibi vatandaşın cebini ilgilendiren hizmetler var.

Hem üreticiyi kazandırıyor, hem tüketici sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşabiliyor.

O belediye de CHP’li, bu belediye de. Vatandaş bunları görmüyor mu sanıyorsunuz?

Yok anlayış şu, ‘Muğla’da yaşamanın bir bedeli olmalı’... Muğla’da durdurulması gereken bir soygun var. Sakın ha parası olmayan Muğla’ya gelmesin! Muğla yaşamanın en pahalı olduğu bir kentlerin başında geliyor. Sadece öğrenci için değil herkes için pahalı bir kent.

Ben bildim bileli Muğla CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. CHP’nin Bayburt’u denilebilir. Doktor Osman Gürün yaklaşık 21 yıldır başkan. Bana göre heyecanını kaybetmiş durumda. Belki de bir daha ki dönem aday da olmayacak. Bu dönem kendisiyle birlikte Muğla’daki CHP iktidarının mezarını kazdığının farkında değil.

Bu kente okumak için gelen öğrenciler mutlaka çalışmak zorundalar. Yoksa babalarının gönderdiği para onlara yetmez, yetmiyor.

Ben Yatağan’da oturuyorum, Muğla-Yatağan arası 26 kilometre ve 7.5 lira ödüyoruz.

Ucuz ulaşım hakkını sadece AKP'li belediyelerden talep edecek değiliz. AKP yapınca eleştiriyorsak, CHP yapınca da eleştirmeliyiz.

Bilinçli mi yapıldı bilmiyorum, belediye hiç ihtiyaç yokken otogarı şehir dışına taşıdı. Muğlalıları belediye otobüslerine mahkum etti.

Konu aslında sadece ulaşım zamları değil, çok fazla eksiği var mevcut belediyenin. Gideceğin yere arabanla tek başına gitsen bile inanın daha ucuza geliyor. Hele bir de arabaya 4-5 kişi alırsan müthiş kâra geçiyorsun.

Seçimden önce rakip adaylara faşist, goşist diye kara propaganda yapan, Doktor Osman Gürün’ün koltuğu için hayatını kaybeden devrimcileri istismar eden, mangalları külsüz, kırmızı bildirilerle devrimcilik taslayanları arıyor gözlerim.

Belediye AKP’li olsaydı meydanlarda cirit atarlardı. Zammı seçim sonrasına bıraktılar diye kıyametleri kopartırlardı. Zam yapan CHP’li olunca nedense hiçbiri yok ortada!

Profesyonelce ölü taklidi yapıyorlar. Onların devrimcilikleri belediye imkanlarını kullanmakla doğru orantılıdır. İnsanları kart almaya zorlamak için ücretleri yükseltmişler.

Kartsız 4 lira, kartlı 3.05 lira. Ölümü gösterip sıtmaya razı etme mantığı. Sosyal belediyecilik yerine ticarethaneye dönüştürdüler işi.

Türkiye’de nereyle karşılaştırma yaparsanız yapın en az 2-2.5 lira daha fazla ödüyoruz. 3 ay öce ‘birlikte yöneteceğiz’ den, ‘benzin zammını ben mi yaptım?​’a kadar geldik.

Dün de sosyal medya üzerinden organize olan ‘Halk Muhalefeti’ isimli oluşum, Sınırsızlık Meydanında tepkisini bir basın açıklamasıyla dile getirdi. ‘Belediyeler ticarethane, halk ve öğrenciler müşteri değil’ dediler. Konu Menteşe Kent Konseyinin de gündemine girdi. Salı günü Konakaltı Kültür Merkezinde saat 18.00’de bir forum düzenlenecek.

Artık Muğla sahipsiz değil. Muğla’yı yönetenler öyle her istediklerini yapamayacaklar. Öğrenciye ulaşım ücretsiz olması gerekirken, en pahalı hale getirdiler. Fahiş su, fahiş ulaşım, fahiş ev kiraları.

‘Paran varsa bin dolmuşa, paran yoksa dayan yokuşa!’ Hafta sonları otostop çekerek Gökova’ya gitmek isteyen öğrencileri görseniz. Kendilerini araçların önüne atıyorlar, birbirleriyle yarışıyorlar adeta. Yakında bir otostop skandalı patlak verirse şaşırmayın. Belediye hafta sonları öğrencileri ücretsiz Gökova’ya taşımalıdır diye düşünüyorum.

Su fiyatlarına hiç girmek istemiyorum. Su kaynakları bakımından Türkiye’nin en zengin illerinden olan Muğla’da, belediye Türkiye’nin en pahalı suyunu satıyor. Eğer CHP Muğla’yı AKP’nin elinden almış olsalardı bedava yaparlardı. Örnekleri çok.

Nasıl olsa Muğlalı ceketini asana oy veriyor. Seçilmeme gibi bir dertleri yok, seçim garanti. Ne cahil adamlarız biz, her güncellemeyi de zam sanıyoruz. Güncelleme minarenin kılıfı. Bu halk bir gün sizi güncelleyecek haberiniz olsun!

Hoş kalın, inançla ve dirençle kalın!

ÖNCEKİ HABER

İktisatçı Murat Birdal: Erdoğan’ın elindeki gücü paylaşmaya niyeti yok!

SONRAKİ HABER

"Şirket yeni şubeler açarken biz en kötü koşullarda çalışıyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...