08 Temmuz 2019 11:27

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Seçenek yaratmazsak baskı ve şiddet artacak

HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli, partisinin Van’da düzenlenen ‘Serhat Örgütlenme Konferansı’nda konuştu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) “Demokratik siyasetle faşizmi yıkalım, toplumu özgürleştirelim” adıyla Van’da düzenlediği ve iki gün sürecek ‘Serhat Örgütlenme Konferansı’na  Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, bölge milletvekilleri ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

‘HALKLAR FAŞİST CENDERİNİN ALTINDA BOĞULUYOR’

İpekyolu Belediyesi Berivan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Eş Genel Başkanı Sezai Temelli yaptı. Siyasetin toplumsallaşması gerektiğini ifade eden Temelli, “Bugün Türkiye’de siyaset sıkışıp, kutuplaştı. Bu sıkışma ve kutuplaştırma Türkiye halklarını bu gerileme mahkum etmekte ve en temel haklardan yoksun bırakmaktadır. Türkiye bu faşist cenderenin altında soluksuz kalmakta ve boğulmaktadır. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu şey demokrasi ve toplumsal barıştır. Demokrasi, barış mücadelesinde buluşmamız gerekiyor” dedi.

Geçtiğimiz süreçte uygulanan tecridin Türkiye’yi barıştan uzaklaştırdığını söyleyen Temelli, “Dört yıl boyunca uygulamaya konulan tecrit adeta barışı bombaladı. Bu blok kutup siyasetini yeniden yeniden ortaya koyuyor. Bu siyaseti ortadan kaldıracak tek güç üçüncü yoldur. Üçüncü yol Türkiye açısından bir seçenek yaratmaktır. Eğer bu seçeneği yaratamazsak bu baskı ve şiddet her gün biraz daha yayılacaktır. Gelin hepimiz bu çözümde buluşalım. Müzakere ile toplum için en iyisini üretelim. Bugün hukukun cenaze töreni kılınıyor” dedi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Karpuzun kilogram fiyatı tarlada 10 kuruşa kadar düşünce üreticiler hasat etmedi

SONRAKİ HABER

İran Dışişleri Bakanı: İngiltere'nin İran tankerine el koyması korsanlıktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...