Suudi Arabistan'daki inşaat işçileri: Dilenerek değil direnerek kazandık!

Suudi Arabistan’da Baytur şantiyesinde çalışan ve hakları için başlattıkları grevleri kazanımla sonuçlanan inşaat işçileri açıklama yaptı: İnşaat işçisi kendi geleceğini kendi eline almak zorundadır.

08 Temmuz 2019 08:20
Paylaş

Suudi Arabistan'ın Tebük kentinde Baytur firmasının şantiyesinde çalışan Türkiyeli inşaat işçileri, ücretlerinin ödenmemesi ve kötü çalışma koşulları sebebiyle başlattıkları grev sonrasında taleplerini patrona kabul ettirdi.

Grevin kazanımla sonuçlanmasının ardından açıklama yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), “Direnerek kazandık, hep birlikte yan yana gelip mücadele edersek bu kölelik koşullarından kurtuluruz” dedi.

Suudi Arabistan’ın Tebük kentinde Baytur firması bünyesinde çalışan işçiler kötü koşullarının düzeltilmesi ve ücretlerinin ödenmesi talebiyle grev başlatınca polis baskısına maruz kalmış, gözaltına alınmıştı. Grevden vazgeçmemeleri üzerine işçilerin talepleri karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ-SEN, “Aynı koğuşu, aynı ekmeği bölüşen işçiler hakkını aramak için yan yana gelip mücadele ettiğinde hiçbir engel onları durduramaz. Patronlar kârları için bize kölelik koşullarını dayatıyor. Devletin yetkili kurumları işçilerin yaşadığı problemleri çözmeye dönük hiçbir adım atmıyor, aksine patronları teşviklerle ödüllendiriyor. İnşaat işçisi kendi geleceğini kendi eline almak zorundadır. Kazanımla sonuçlanan bu grevimizin tüm şantiyelere bir ışık olduğunu biliyoruz. Hep birlikte yan yana gelip mücadele edersek bu kölelik koşullarından kurtuluruz” dedi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çorlu tren katliamının yıl dönümünde TCDD'den "Sevgi Taşıyoruz" videosu

SONRAKİ HABER

Ali Babacan AKP'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...