07 Temmuz 2019 12:22
Son Güncellenme Tarihi: 07 Temmuz 2019 18:15

Londra’da DAY-MER Festivali binleri bir araya getirdi

DAY-MER 30. Kültür ve Sanat Festivali, Kuzey Londra’daki Clissold Park’ta yapılan görkemli bir park şenliği ile sona erdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Londra’da Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) 30. Kültür ve Sanat Festivali coşkulu bir park şenliği ile bitti.

12 Haziran’da başlayan ve toplam 8 etkinlik düzenlenen festivalin son etkinliği, Kuzey Londra’da Clissold Park’ta sona erdi. Şenliğe yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

Moğollar ve Selda Bağcan’ın yanı sıra DAY-MER ve DİDF gençlerinden oluşan müzik grubu, yerli gruplar Basil Gabbidon ve Samba Sisters Collective ve DAY-MER halk danslarının sahne aldığı şenlikte çok sayıda sendikacı ve politikacı da konuşma yaptı.

"DAY-MER TÜM EMEKÇİLERİN ÇATISIDIR"

Şenlikte konuşan DAY-MER Başkanı Aslı Gül, yoksulluğun arttığını belirterek, yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesinin önemine değindi. Gül ırkçılık, eğitim ve sağlık kesintilerine karşı mücadelenin ancak örgütlü mücadele ile mümkün olduğunu söyledi. 30 yıldır yapılan festivalin emekçilerin ve üyelerin olağanüstü katkılarıyla gerçekleştiğini söyleyen Gül, “DAY-MER tüm emekçilerin çatısıdır” dedi.

Şenlikte 6 yazar yeni çıkan kitaplarını imzalama olanağı buldu. Gençlik, çocuk ve kadın standlarının yanı sıra sendikaların da festivale yoğun ilgi görmesi dikkat çekti.

"İYİ Kİ SİZİNLEYİZ"

6 milyon üyesi ile ülkedeki en büyük sendika konfederasyonu olan TUC’nin yanı sıra, öğretmenler sendikası NEU’nun da üyeleriyle katıldığı şenlikte birer konuşma yapan kampanya grupları ve sendika temsilcileri, DAY-MER ile yıllar önce mücadele alanlarında bir araya geldiklerini ve birlikteliklerin devam etmesini arzuladıklarını vurguladılar, "İyi ki sizinleyiz" dediler.

Emek Partisi’nden Mustafa Yalçıner, İngiltere İşçi Partisi Gölge İçişleri Bakanı Diyana Abbott ve Hackney Belediye Başkanı da şenliğe katılarak birer konuşma yaptı.

YALÇINER: TÜM DÜNYADAKİ BASKICI POLİTİKALARA KARŞI ÖRGÜTLENMEK BİR İHTİYAÇ

Gençliğin yoğun katılım gösterdiği şenlikte Emek Partisi adına bir konuşma yapan Mustafa Yalçıner, şenlikte eğlenmenin de bir ihtiyaç olduğunu ve buna herkesin hakkının olduğunu belirterek, “Ama dünyamızda çok kötü şeyler de oluyor. Bunlara karşı, bu meydanda olduğu gibi birleşmek, dayanışmak çok önemlidir” dedi.

İngiltere Parlamentosunda iki yıldır Brexit’ten başka bir tartışmanın olmadığına dikkat çeken Yalçıner, halkın sağlık ve eğitim haklarına karşı saldırıların devam ettiğini belirterek mücadele çağrısı yaptı. Türkiye’deki gelişmelere de değinen Yançıner, Erdoğan iktidarına karşı halkın büyük bir kazanım elde ettiğini belirterek, tüm dünyadaki baskıcı politikalara karşı örgütlenmenin bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

İşçi Partisi Gölge İçişleri Bakanı Diyana Abbott da konuşmasına, lideri Jeremy Corbyn’den selam getirdiğini belirterek başladı. DAY-MER’le birlikte çalışmaya devam edeceğini söyleyen Abbott, emekçilerin birliği sloganının her ülkede son derece geçerli olduğunu belirtti.

ÖNCEKİ HABER

HATSU’dan emekli olan işçilerin tazminatları ödenmiyor

SONRAKİ HABER

Ayakkabı sektörü: Kredilerle şişen balon patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...