06 Temmuz 2019 12:13

Erdoğan ve Putin telefonla Libya’da süren iç çatışmaları görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefon görüşmesi yaparak Libya'da yaşanan çatışmaları değerlendirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesinde, Libya'da yaşanan krizin yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel konuları masaya yatırdı. Erdoğan, Barents Denizinde yaşanan denizaltı kazası nedeniyle başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Libya'da yaşanan kriz, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; Erdoğan ve Putin, bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Libya'da yaşanan krizin yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel konular masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Barents Denizi'nde yaşanan denizaltı kazasını büyük üzüntüyle takip ettiğini belirterek, bu elim olayda hayatlarını kaybeden Rus mürettebatın ailelerine sabır, dost Rus halkına başsağlığı diledi.

Putin, dün açıklama yaparak İdlib'deki radikal örgüt militanlarının Libya’ya akın ettiğini söylemişti. Soçi'de Rusya ile varılan mutabakat kapsamında İdlib’in cihatçı gruplardan arındırılması konusunda sorumluluk üstlenen Türkiye, aynı zamanda Libya'da çatışan taraflardan birine de destek veriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik akımına kapılan stajyer öğrenci ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

AKP Sözcüsü Çelik'ten başkanlık sistemi açıklaması: Bir röntgeni, MR'ı çekilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...