15 Ekim 2012 14:01

Savaşa verecek canımız yok

ANKARA Yenimahalle sakinleri, düzenledikleri eylemle hükümetin ekonomik ve siyasi politikalarını protesto etti. HDK, ÖDP, TKP ve Halkevleri Yenimahalle ilçe örgütlerinin çağrısı ile yapılan eyleme, PSAKD Yenimahalle Şubesi üyeleri de destek verdi.AKP BAHANELERE SARILIYOR“Savaşa verecek canımız, bombaya verecek paramız y

Savaşa verecek canımız yok
Paylaş

ANKARA Yenimahalle sakinleri, düzenledikleri eylemle hükümetin ekonomik ve siyasi politikalarını protesto etti. HDK, ÖDP, TKP ve Halkevleri Yenimahalle ilçe örgütlerinin çağrısı ile yapılan eyleme, PSAKD Yenimahalle Şubesi üyeleri de destek verdi.

AKP BAHANELERE SARILIYOR

“Savaşa verecek canımız, bombaya verecek paramız yok” pankartı arkasında Batıkent metro girişine kadar yürüyen vatandaşlara, çevrede bulunan ev ve işyerlerinden de alkışlarla destek geldi. Basın açıklamasını okuyan Osman Dalgalı, sınır kentlerimizde halkın aylardır savaşı ve silahlı grupları istemediğini haykırdığını hatırlattı. Dalgalı, AKP’nin savaşı meşrulaştırmak için Alevi ve Kürt düşmanlığına sarıldığını, fiili bir savaşı körüklemek için bahaneler ürettiğini vurguladı.

‘KAMPLAR DERHAL KAPATILMALI’

AKP’nin yaptığı zamlarla savaşı, emekçilerin tüm gündelik yaşamına yaydığı belirtilen açıklamada Dalgalı, şunları söyledi:
“AKP derhal içeride ve dışarıda savaş politikalarına son vermelidir. Suriye’de savaşanların barındığı kamplar derhal kapatılmalıdır. Suriye’den sivil insanlar dışında kalan çeşitli milis, çetelerin Türkiye’ye giriş çıkışları derhal engellenmelidir.”
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçisinin iş güvencesini kaldırmak istiyorlar!

SONRAKİ HABER

Zafiyet yok yola devam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...