06 Temmuz 2019 03:33
Son Güncellenme Tarihi: 06 Temmuz 2019 11:15

California 3 gün içinde 2. depremle sarsıldı

ABD'nin California eyaleti, 4 Temmuz'da gerçekleşen 6,4'lük depremin ardından 6,9'luk depremle 2. kez sallandı.

Fotoğraf: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT/AA

Paylaş

ABD'nin California eyaletinde, 4 Temmuz'da gerçekleşen 6,4'lük depremin ardından 6,9 büyüklüğünde 2. bir deprem meydana geldi. Depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.

AA'nın verdiği bilgiye göre, ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Ridgecrest kentinin 17 kilometre kuzeydoğusu olan 6,9  büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.  

Bölge, perşembe günü de merkez üssü Ridgecrest yakınları olan 6,4  büyüklüğündeki depremle sarsılmış, bunun, California'da son 20 yılda yaşanan en şiddetli deprem olduğu açıklanmıştı. İlk depremin ardından artçı sarsıntıların yoğun yaşandığı bölge genelinde yollar, su ve gaz borularında hasar oluşurken Ridgecrest kentinde acil durum ilan edilmişti.

HAFİF YARALILAR VAR

DHA'nın verdiği bilgiye göre, bölgede itfaiye ekipleri departmana ait araç ve helikopterlere bölgede hasar tespiti keşfine çıktığı ve depremin büyük bir maddi hasara yol açmadığı belirtildi.

Öte yandan, tren seferleri de depremden etkilenirken, yetkililer önlem olarak ekiplerin metro istasyonlarında inceleme yaptığını duyurdu. Ayrıca, depremde ölü ya da ağır yaralının olmadığı, ancak bazı kişilerin hafif yaralandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı yerine Murat Uysal atandı

SONRAKİ HABER

Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...