05 Temmuz 2019 18:41

Avrupa yanarken Norveç’te kardan yollar kapandı

Norveç’te geçtiğimiz yıl aynı dönemde sıcaklığın 19,5 derece olduğu bölgelerde kar ve soğuk hava etkili oluyor.

Fotoğraf: Edward Stojakovic/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Norveç’te, ülkenin yüksek dağlık bölgelerinde yollar kardan dolayı kapandı. Bu bölgelerde 1964 yılından bu yana temmuz ayının en düşük sıcaklığı yaşıyor.

Dağlık bölgelerde bulunan turistlerin otel odalarına kapanıp beklemek zorunda kaldıkları belirtilirken Norveç Meteroloji Enstitüsü, Møre og Romsdal, Trøndelag ve Nordfjord bölgelerinde bulunan yaklaşık bin metre yükseklikteki yerlerde kar ve karla karışık yağmur nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları uyarısı yaptı.

Geçen yıl bu tarihlerde hava sıcaklığının 19,5 derece olduğu Sognefjellet dağında, bugün sıcaklığın -1 derece olduğu açıklandı.

Oppland bölgesinde bulunan Sognefjellshytta (Dağevi) müdürü Ole Nestvold, devlet kanalı NRK’ye yaptığı açıklamada bu durumun normal olmadığına dikkat çekerek ve Dağevi yolunun ise açıldığını duyurdu.

NRK’nin, Yol Trafik Merkezi’ne dayanarak verdiği habere göre salı ve çarşamba günü kapalı olan Sognefjellet dağında bulunan bazı yollar ise dün itibariyle açıldı ve ancak yüksek bölgelerde bu yolların kısmen kaygan olabileceği uyarısı yapıldı.

Öte yandan geçtiğimiz haziran ayı da son yüzyılda sekizinci kez Norveç’in en yağışlı haziran ayı oldu.

Haziran ayında sıcaklığın da normal sıcaklığın 0,5 derece üzerinde gerçekleştiği belirtilirken bu artışın küresel ısınma nedeniyle olduğu düşünülüyor.

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde TİS görüşmeleri devam ediyor

SONRAKİ HABER

Sanayide bölgenin 1'incisi olan Antep, LGS’de 66’ncı sırada yer aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...