15 Ekim 2012 13:44

Boşa gitmedi son sıcaklığı

TOPLUMCU- gerçekçi 40 Kuşağı içinde yer alan şair- yazar Rıfat Ilgaz, Eskişehir’de düzenlenen “Türk Edebiyatında İz Bırakanlar” etkinliğinin ilkinde anıldı. Tepebaşı Belediyesi, Çınar Yayınları- Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi ve Fil Adam tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, sergi açıldı, sö

Boşa gitmedi son sıcaklığı
Paylaş

Rıfat Ilgaz’ın el yazısı şiirleri, şiir çalışmaları, özel eşyaları, ilk baskısından bu güne basılmış kitaplarından ve değişik dönemlerde çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergi, Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

ÇOK YÖNLÜ

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Rıfat Ilgaz’ın kendi sesinden fotoğrafları beyaz perdeye yansıtıldı. Rıfat Ilgaz belgeselinden sonra, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz ve yayıncı Fahri Özdemir, şair ve yazar Rıfat Ilgaz’ın yaşamı ve edebi kişiliğiyle ilgili konuştu. Burada konuşan Ataç, Ilgaz’ın çok farklı alanlarda ürün veren çok yönlü bir edebiyatçı olduğunu belirtti. Ataç, ‘son şiiri’ndeki “Elim birine değsin, / Isıtayım üşüdüyse / Boşa gitmesin son sıcaklığım!” dizelerini okuyarak, ölürken bile başkalarını düşünecek kadar büyük bir insan olduğunu vurguladı.

BİLGE KİŞİ

Aydın Ilgaz da, “Babamı bir bilge kişi olarak anıyorum. Onunla çocukluğumda pek görüşemezdik. Ya hapisteydi, ya hastanede” dedi. Ilgaz, babasının, yaşamı boyunca, “İnsanı sevme suçunu işlediğini” vurguladı.
Yayıncı Fahri Özdemir de, “Tanıdığım ve izinde gitmek istediğim büyük bir ozan. Rıfat Ilgaz gibi büyük ustaya altın tabak içinde ödül verilmedi. Hapislikle, işkenceler… Başkası da yakışmazdı” diye konuştu.

KARARTMA GECELERİ

Konuşmalardan sonra, Rıfat Ilgaz’ın eserinden sinemaya aktarılan Karartma Geceleri filmi ücretsiz gösterildi. Ilgaz’ın Çınar Yayınları tarafından basımı yapılan Toplu Şiirleri de etkinliğe katılanlara ücretsiz dağıtıldı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adabıyla ağlatmak

SONRAKİ HABER

İskoçlar bağımsızlık için oy kullanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...