05 Temmuz 2019 09:34
Son Güncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2019 16:08

Reyhanlı’da 3 Suriyelinin öldüğü patlamayla ilgili 6 kişi tutuklandı

Hatay Reyhanlı’da bir araçta bombanın patlaması sonucu 3 Suriyelinin öldüğü patlamaya ilişkin gözaltına alınan 23 kişiden 6'sı tutuklandı.

Fotoğraf: Cem Genco/AA

Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 5 Temmuz'da bir araçta yaşanan patlamada 3 Suriyeli'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Suriyelilerin olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 23 kişiden 6'sı tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 12 kişinin ise sınır dışı edildiği belirtildi. 

Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı'daki Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde, 5 Temmuz'da saat 13.30 sıralarında, Suriyelilere ait olduğu belirlenen otomobilde patlama meydana geldi. Patlamada otomobildeki 3 Suriyeli hayatını kaybetti. Patlamada ölen 3 Suriyeli kişi ile ilgili bağlantıları araştıran polisin bazı kişilerle irtibatlı olduğunu belirledi. 

5 Temmuz'da yaşanan patlamanın ardından Hatay Valiliği, "Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir" açıklaması yapmıştı.

ERDOĞAN VE SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Patlamanın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Şu andaki tespitler, daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Biz el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Üçünün de kimliği belli. Geçici koruma kapsamında Türkiye'de yaşayan Suriyeli" açıklaması yapmıştı.

DHA'nın haberinde hedefin patlamanın meydana geldiği yerin 50 metre uzağındaki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cuma namazından çıkanlar olduğu ancak patlamanın cuma namazı kılınırken, camiye uzak bir noktada meydana gelmesinin can kaybını önlediği ileri sürüldü. otomobilin, park halinde değil, seyir halinde olduğu, Suriyelilere ait olduğu ve geçici Türkiye plakası takılı olduğu ifade edildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemenin ardından otomobil ve çevreye dağılan parçaların Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. 

REYHANLI'DA 2 AYRI PATLAMADA 71 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

11 Şubat 2013'te Suriye'den getirilerek park edilen bomba yüklü aracın patlaması sonucu 3'ü çocuk 18 kişi yaşamını yitirmiş, 24 kişi de yaralanmıştı. Bu patlamanın ardından 11 Mayıs 2013'te 2 bombalı aracın patlatılmasıyla meydana gelen saldırıda 5'i çocuk 53 kişi hayatını kaybetmiş 155 kişi ise yaralanmıştı. 53 kişinin öldüğü bombalı saldırı 10 Ekim 2015'de 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Garı Katliamının ardından Türkiye tarihinin en kanlı ikinci saldırısı olarak kayıtlara geçti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş'tan genelge: Fotoğraflarımı kaldırın

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak: Türkiye, üzerinden para kazanılacak bir ülke değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...