05 Temmuz 2019 08:36
Son Güncellenme Tarihi: 06 Temmuz 2019 14:56

CHP’li Mehmet Tüm’e “Deniz Gezmiş’i övmek”ten ceza istemi

Eski CHP Milletvekili Mehmet Tüm hakkında Deniz Gezmiş’i övdüğü konuşma gerekçe gösterilerek dava açıldı. Tüm, "Bu dava benim onurumdur" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’e MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu’ya ilişkin açıklamaları ve Deniz Gezmiş’i öven ifadeleri nedeniyle dava açıldı. Tüm hakkında hazırlanan iddianame, Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma, 9 Temmuz günü sabah 9.45'te görülecek.

İddianamede, Mehmet Tüm’ün CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı’nın Balıkesir Şoförler Odası toplantı salonunda yaptığı konuşmada Sülayman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği sözleri ve yine aynı toplantıda kullandığı “Deniz Gezmiş bu ülkenin bağımsızlığı için, demokratik bir Türkiye için emperyalizme karşı idam sehpasına gitti. O bir kahramandır, o bir devrimcidir, o bir sosyalisttir” ifadeleri suç olarak nitelendi.

MEHMET TÜM: BU DAVA BENİM İÇİN ONURDUR

Tüm hakkında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği ve ‘Deniz Gezmiş’i övdüğü’ gerekçesi ile açılan davayı “Bu davanın açılması benim için onurdur” diye yorumladı.

Davaya ilişkin Evrensel’e konuşan Tüm, “İçişleri Bakanı ana muhalefet partisi başkanını tehdit edemez. Bu doğru bir yaklaşım değil demiştim” dedi. Devlet Bahçeli’nin Deniz Gezmişler için kullandığı ‘terörist’ ifadesine tepki gösterdiğini anlatan Tüm, “Denizleri ağzına alamazsın Denizler bu ülkenin onurudur” dedi. Soylu, Bahçeli’ye ilişkin kullandığı ifadelerin hareket olduğu iddiası ve Deniz Gezmiş’le ilgili düşüncelerinden dolayı da  “terörü övme” suçundan hakkında dava açıldığını anlatan Tüm, “Bu üç davayı birleştirdiler” dedi.

Tüm sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizler yarım asır önce idam edildiler. O dönemde hak hukuk adalet söz etmek mümkünde değildi. Olağanüstü mahkemeler vardır, olağanüstü mahkeme direk yukarıya bağlıydı. Biz Denizleri örnek alarak siyasi mücadeleye başladık.  O dönemin iktidarları kendisine muhalefet edenleri işkenceden geçirmiş bazılarını idam sehpalarına göndermişlerdir. Bugünde yaptıkları ondan farklı değil biz inandığımız yoldan devam edeceğiz. Asla zalimlere boyun eğmeyeceğiz. Mağdurların, ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu haksızlığa karşı herkese sahip çıkacağız.  Bu davanın açılması benim için onurdur.” (BalıkesirEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

16 yılda enflasyon 4 kat, açlık sınırı 5 kat arttı

SONRAKİ HABER

Zincirlikuyu’da plaza inşaatında yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...